Οι αναγνώστες του Empire ψήφισαν τους 50 καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:26
20/12

Οι αναγνώστες του Empire ψήφισαν τους 50 καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών

Αρκετά με τους κριτικούς, ήρθε η ώρα του κόσμου. Οπότε μπορείτε να είστε έτοιμοι (και) εδώ για κάποιες θεαματικές παρουσίες. Και απουσίες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τι πάει να πει καλός ηθοποιός; Αυτή είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου. Δεν είναι όμως και τόσο δύσκολη τελικά. Είναι αυτός που έχει ένα μέρος τεχνικής, ένα μέρος γκάμας, ένα μέρος σκηνοθετικής προτίμησης και ένα μέρος, ίσως το πιο σημαντικό, χαρίσματος. Κι αν ο σταρ είναι αυτός του οποίου την ταινία δεν θα βλέπαμε αν δεν έπαιζε αυτός, ο ηθοποιός χρειάζεται μεζούρα στο χάρισμα αυτό. Να μην είναι νάρκισσος, ώστε να καπελώνεται ο ρόλος, αλλά και να μην εξαφανίζεται σε μια μυθοπλασία που ίσως δεν είναι ανάλογη του ταλέντου (και της δουλειάς του). Α, και να δουλεύει πολύ. Να δοκιμάζεται. Η Υποκριτική είναι σε μεγάλο βαθμό άσκηση και η απραξία σκουριάζει.

Από εκεί και βέβαια οι απόψεις, ως είθισται, ποικίλλουν. Λογικό, αφού καθένας έχει έφεση σε άλλα πρόσωπα, άλλες ταινίες, άλλες φυσιογνωμίες, άλλη ερμηνεία της...ερμηνείας. Όλα αυτά καλά είναι, και η ιστορία βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να αποφασίσει.

Η λίστα του Empire μια φορά, λίστα οφειλόμενη σε δημοψήφισμα αναγνωστών και όχι κριτικών ή επαγγελματιών παντός είδους (οπότε δεν χρειάζεται να τα σπάσουμε όλα), είναι μια συμπαθής λίστα - για τα επίκαιρα πάντα μέτρα μας. Έτσι κι αλλιώς 50 ονόματα είναι αρκετούτσικα. Βέβαια το ότι απουσιάζει ο Σπένσερ Τρέισι και ο Ντάστιν Χόφμαν (και πολλοί ακόμα) ή Τζέσικα Λανγκ και η Τζέιν Φόντα (και πολλές ακόμα), ενώ είναι μέσα η Φλόρενς Πιου, η Μισέλ Γεό, ο Χιθ Λέτζερ και ο Σάμιουελ Τζάκσον, προκαλούνται κάποιες αναθυμιάσεις, αλλά και τι έγινε. Μια λίστα είναι.

Ολόκληρη η λίστα παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο επίσημο σάιτ του EMPIRE εδώ.

Denzel Washington
Tom Hanks
Marilyn Monroe
Robert De Niro

Bette Davis
Natalie Portman
Gene Hackman
Heath Ledger
Katharine Hepburn
Tom Cruise
Leonardo DiCaprio
Tilda Swinton
Samuel L. Jackson
Toshiro Mifune
Nicolas Cage
Humphrey Bogart
Viola Davis
Cate Blanchett
Marlon Brando
Alec Guinness
Michael Caine
Michelle Yeoh
Tom Hardy
Greta Garbo
Philip Seymour Hoffman
Jack Nicholson
Meryl Streep
Christian Bale
Michelle Williams
Anthony Hopkins
Gary Oldman
Florence Pugh
Sidney Poitier
Julianne Moore
Shah Rukh Khan
Buster Keaton
Charlize Theron
Laurence Olivier
Kate Winslet
Penelope Cruz
Al Pacino
Frances McDormand
Joaquin Phoenix
Ingrid Bergman
Morgan Freeman
Paul Newman
Olivia Colman
Daniel Day-Lewis
James Stewart
Nicole Kidman