Το 8ο θαύμα: Βρέθηκε ταινία να αρέσει στον Ντέιβιντ Φίντσερ! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
19:05
21/3

Το 8ο θαύμα: Βρέθηκε ταινία να αρέσει στον Ντέιβιντ Φίντσερ!

Ο διαβόητα στρυφνός δημιουργός τιμήθηκε πρόσφατα με Σεζάρ καριέρας, είδε όλες τις υποψήφιες ταινίες και τα...Cahiers du Cinema θα μείνουν πολύ ευχαριστημένα από την επιλογή του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Μπραντ Πιτ λέει ότι είναι ζήτημα στα τελευταία 20 χρόνια αν έχει δει/ακούσει τον Φίντσερ πέντε φορές να είναι χαρούμενος με μια ταινία που είδε. Πρόσφατα όμως η απονομή του τιμητικού Σεζάρ στην καριέρα του, ήταν σημαδιακή. Γιατί ο Φίνσερ όχι μόνο παρέστη, όχι μόνο ήταν εμφανώς έκπληκτος και χαρούμενος από την παρουσία του Πιτ στην απονομή (βίντεο στο τέλος του άρθρου), αλλά έκατσε και είδε όλες τις υποψήφιες για Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας. Και ενθουσιάστηκε με μία από αυτές.

Η ταινία όπως θα κατάλαβαν οι μύστες από την εισαγωγή είναι το «Pacifiction» του Άλμπερτ Σέρα, που όχι μόνο του άρεσε περισσότερο από τα «Rise», «Forever Young», «The Innocent» ή «Η Νύχτα της 12ης» (που κέρδισε και το Σεζάρ), αλλά φαίνεται πως την θαύμασε και την απόλαυσε. Θυμίζουμε πώς η ταινία χρίστηκε ως καλύτερη του 2022, σύμφωνα με τα Cahiers du Cinema

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Μπενουά Μαζιμέλ, που κέρδισε το Σεζάρ Ερμηνείας, δείπνησε με τον Φίντσερ και τον Πιτ, ο οποίος και του μετέφερε τον ενθουσιασμό του Φίντσερ. «Δεν του αρέσει τίποτα, βασικά, αλλά το 'Pacifiction' το λάτρεψε», είπε ο Πιτ στον Μαζιμέλ.

Ο Φίντσερ αυτή την εποχή είναι στο post production του «Killer» με τον Φασμπέντερ, μια ταινία της οποίας το hype αρχίζει να σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη, το ίδιο και η προαισθήσεις μας - που ομολογουμένως αποζητούν και μια κάποια λύτρωση από την μνήμη του «Mank». Η ταινία είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

Απολαύστε τον Μπραντ Πιτ στα Σεζάρ να μιλά για τον σκηνοθέτη που τον έβαλε σε σημεία-κλειδιά του χολιγουντιανού χάρτη, ενώ στη συνέχεια υπάρχει και η ομιλία της βράβευσης του ακριβοθώρητου auteur.