Οι παραγωγοί του «Bohemian Rhapsody» βάζουν πλώρη για το biopic του Μάικλ Τζάκσον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:00
19/1

Οι παραγωγοί του «Bohemian Rhapsody» βάζουν πλώρη για το biopic του Μάικλ Τζάκσον

«Για μένα δεν υπάρχει άλλος καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την μουσική ευφυία του Μάικλ Τζάκσον», δηλώνει ο Αντουάν Φούκουα που αναλαμβάνει την σκηνοθεσία. 

 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για την περίπτωση να σας είχε λείψει μια αμφιλεγόμενη ταινία, η Lionsgate και οι παραγωγοί του Bohemian Rhapsody βρήκαν το σοσιομιντιακό next best thing. Απλά θα πάρει λίγο καιρό να σκάσει - αν και λογικά σε όλη την παραγωγική του πορεία έχουμε να διαβάσουμε πολλά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση να γίνει το ποπ biopic που θα τελειώσει την δημοφιλία όλων των ομολόγων του, η ταινία για τον Βασιλιά της Ποπ και μιας μορφής εσταυρωμένο της μετά θάνατον αρνητικής δημοσιότητας. Τον Μάικλ Τζάκσον δηλαδή, για του οποίου την καλλιτεχνική υπόσταση δύσκολα θα βρεις κάποιον να ολοκληρώσει σοβαρή εναντίωση, αλλά και αυτόν για τον οποίον η κακοφημία της προσωπικής του ζωής έπιασε ένα ζενίθ πριν λίγο χρόνια με την κατηγορία της παιδοφιλίας και της παιδικής κακοποίησης να ανακεφαλαιώνεται στο ντοκιμαντέρ του HBO, «Leaving Neverland».

Η ταινία που αναλαμβάνει ο Φούκουα (Training Day, The Magnificent Seven, Equaliser) θα στηριχτεί σεναριακά σε κοτζάμ θεατρικό συγγραφέα, τον Τζον Λόγκαν (συνεργάτης του Σκορσέζε, του Σκοτ, του Μπέρτον και του Μέντες) που είναι και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ (Μονομάχος, Aviator, Hugo) και θα καταπιαστεί με ολόκληρη τη ζωή του παιδιού-θαύματος των Jackson 5 και βέβαια του σόλο καλλιτέχνη που διέλυσε charts και πωλήσεις δίσκων από τα τέλη του '70 μέχρι, κυρίως, τα τέλη του '80. Ο Τζάκσον έφθινε εν μέρει με την έλευση του ροκ ήχου των '90ς, αλλά στην πραγματικότητα δεν έπαψε μέχρι το άδοξο τέλος (λίγο πριν μια τουρνέ που ανήκει πια στα μεγαλύτερα what if της ποπ μουσικής) να αποτελεί το κέντρο του ποπ μουσικού σύμπαντος.

Ο Φούκουα, που έχει ξεκινήσει από σκηνοθέτης μουσικών βίντεο, δηλώνει εμπνευσμένος από τον MJ για να γίνει σκηνοθέτης και τον θεωρεί ανεπανάληπτο μουσικά και χαρισματικά στην ιστορία της μουσικής. Ο Τζάκσον ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που παιζόταν σε μανιακή επανάληψη στο MTV, ενώ βίντεο όπως αυτό του Thriller (Τζον Λάντις σκηνοθέτη) και Bad (Μάρτν Σκορσέζε σκηνοθέτη) έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη της εφηβείας (και μάλλον όχι μόνο) της εποχής.

Ο μεγάλος Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον θα αναλάβει την διεύθυνση της φωτογραφίας με τα γυρίσματα να ξεκινούν μέσα στο έτος. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον, πέρα της σκανδαλώδους πλευράς, για το ποιος θα τολμήσει/μπορέσει να φορέσει τα παπούτσια που «περπάτησαν στο φεγγάρι».