«Gotham City Villains»: O Ντάνι Ντε Βίτο γράφει κόμικ για τον Πιγκουίνο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:14
2/12

«Gotham City Villains»: O Ντάνι Ντε Βίτο γράφει κόμικ για τον Πιγκουίνο

Λίγους μήνες πριν ξαναδούμε τον θρυλικό Πιγκουίνο στη μεγάλη οθόνη, ο Ντάνι Ντε Βίτο τον ανασταίνει κάπως διαφορετικά, γράφοντας μια ιστορία για εκείνον και την Catwoman στη νέα κόμικ σειρά «Gotham City Villains».

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μπορεί και να είναι εκείνος ο ήρωας που έχει δει κάμποσους ηθοποιούς του Χόλιγουντ να φοράνε τη μαύρα κάπα για να τον υποδυθούν. Από τριλογίες, solo ταινίες, αποτυχημένα reboots, νέας γενιάς remakes, ακόμα και lego animated αναγνώσεις, όλα τα’ χει ο μπαξές για τον Batman.

Εκείνο όμως που πάντοτε είχε το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν οι «κακοί» της Gotham City, εκείνοι που λογίστηκαν μέσα στις δεκαετίες ως οι εχθροί του Batman. Αν βγάλει κανείς έξω τον Joker, που παίζει μπάλα μόνος του, ο Πιγκουίνος του Ντάνι Ντε Βίτο είναι μια θρυλική προσθήκη στην εκγυκλοπαίδεια του Ανθρώπου Νυχτερίδα.

Εμφανίστηκε ως ήρωας το 1941 στα Detective Comics της DC, ενώ στο σινεμά τον υποδύθηκε το 1992 ο Ντε Βίτο με απόλυτη ελευθερία από τον Τιμ Μπέρτον. Τώρα περιμένουμε να τον δούμε και από τον Κόλιν Φάρελ -συμπρωταγωνιστή του Ντε Βίτο στον «Ντάμπο», πάλι σε σκηνοθεσία Μπέρτον- στο «The Batman», τη νέα τριλογία του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτσινσον στον πρώτο ρόλο.

Αναμένοντας λοιπόν, ο Ντε Βίτο δέχτηκε την πρόταση από την DC να γράψει μια ιστορία για το «Gotham City Villains», μια νέα σειρά κόμικ, για τον αγαπημένο του κακό, που δεν είναι άλλος από τον Πιγκουίνο.

Εδώ, σε αντίθεση με την ταινία του Μπέρτον, ο Πιγκουίνος έχει ρομαντικό δεσμό με την Catwoman, κλέβουν από τους πλούσιους και δίνουν τη λεία στους μη έχοντες, κάτι σαν Ρομπέν των Δασών της Gotham City, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την φήμη του, ή να τον ερωτευτεί (επιτέλους) η Catwoman.

«Στην αρχή ήμουν διστακτικός για να γράψω κάτι, αλλά στ’ αλήθεια είμαι μεγάλος φαν της Μισέλ Φάιφερ και ο Πιγκουίνος ξεκάθαρα την ήθελε, οπότε έφτιαξα μια ιστορία που να τους φέρνει κοντά. Μετά πέσαμε πάνω στην πανδημία και όλα πάγωσαν, αλλά το πολεμήσαμε». Η αλήθεια είναι πάντως πως αυτό τους έδωσε έμπνευση.

Εκτός του να πολεμήσει τον COVID-19 μέσω των εμβολίων, αφού επειδιώκει όλοι να εμβολιαστούν, ο Πιγκουίνος φτιάχνει εδώ ένα διαφορετικό προφίλ αφού «θα είναι ο βασιλιάς εκείνων που θα πολεμήσουν για τη δημοκρατία του να πληρώνονται όλοι, ένας κλόουν ανάμεσα σε τόσους άλλους».

Καλή μας όρεξη.