(Και) Η ιντερνετική δόξα βλάπτει: Δείτε το τρέιλερ του «Mainstream» με την Μάγια Χοκ και τον Άντριου Γκάρφιλντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:27
7/4

(Και) Η ιντερνετική δόξα βλάπτει: Δείτε το τρέιλερ του «Mainstream» με την Μάγια Χοκ και τον Άντριου Γκάρφιλντ

Η εγγονή του σήμερα 82χρονου Φράνσις Φορντ Κόπολα, στην δεύτερη ταινία της, καταπιάνεται φιλόδοξα με το από πολλούς ζητούμενο της διαδικτυακής φήμης. Κι έχει την Μάγια Χοκ και τον Άντριου Γκάρφιλντ στο πλευρό της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η δεύτερη ταινία της Τζία Κόπολα προβλήθηκε στην Βενετία το φθινόπωρο που μας πέρασε. Δεν θα έλεγες ότι αντιμετωπίστηκε θερμά από την κριτική. Η ίδια πάντως ισχυρίζεται ότι 7 χρόνια την κυοφορούσε, ενώ ήταν η φεμινιστική της ανάγνωση στο «Μια Μορφή Μέσα στο Πλήθος» (1957) του Καζάν (έχει παππού το κορίτσι) που την έδωσε την έμπνευση.

Αφού ψιθυρίσουμε ένα λιλιπούτειο «Αιδώς Αργείοι» συνεχίζουμε, όχι χωρίς κάποια χαρά πάντως που ο Καζάν αναπνέει ακόμα σε σύγχρονους δημιουργούς, λέγοντας ότι η ταινία αφηγείται την ιστορία της Μάγια Χοκ που ευρισκόμενη στον πυρετό της δόξας πιστεύει ότι βρήκε το μυστικό της κάνοντας YT βίντεο με έναν προικισμένο άγνωστο (Γκάρφιλντ) έως ότου ο πυρετός πιάσει το 41 και το πράγμα αρχίζει να στραβώνει για τα καλά. 

«Το να χάνεις τις βάσεις σου επειδή θελεις να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, ήταν αυτό που με τράβηξε στην ιστορία», λέει η Κόπολα. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς δηλώνει την πρόθεσή του να αγαπήσει κάποιος μέσα από μια παρόμοια φιλοδοξία, μάλλον θα ερωτεύθηκε τον Γκάρφιλντ η Χοκ στην ταινία, μέχρις ότου, παραδοσιακά κι ωραία, το αρσενικό θα αποδειχθεί φαύλο και η θηρία της διασημότητας εφιάλτης. Κάπου, εκτιμά κανείς, θα υπάρχει και μια κριτική του Αμερικανικού Ονείρου - που πλέον με insta celebrities, fb τυράννους και yt φαινόμενα γνωρίζει απίθανες πιένες τη σήμερον.  

Το τρέιλερ είναι...κοπολικά πληθωρικό και αυτό που στην ελληνική καθομιλουμένη θα λέγαμε busy, το θέμα όμως, άσχετα από το αποτέλεσμα που δεν γνωρίζουμε ακόμα, είναι ενδεχομένως και το πιο φλέγον σήμερα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζέισον Σβάρτζμαν, Τζόνι Νόξβιλ, Αλέξα Ντέμι και Νατ Γουλφ και η ταινία βγαίνει στις αίθουσες και το video on demand στις 7 Μαΐου.