Η Έμα Τόμσον είναι (απολαυστικά) απειλητική ως Κα Τράντσμπουλ στο τρέιλερ της «Ματίλντα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:28
16/6

Η Έμα Τόμσον είναι (απολαυστικά) απειλητική ως Κα Τράντσμπουλ στο τρέιλερ της «Ματίλντα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μεταμορφώνεται για τον ρόλο της μισητής Κας Τράντσμπουλ στη νέα κινηματογραφική (και μιούζικαλ) διασκευή της «Matilda» του Ρόαλντ Νταλ!

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί αυτή την εβδομάδα να λέει «Καλή Τύχη Λϊο Γκράντε» στις αίθουσες (διαβάστε την γνώμη μας για την ταινία της Σόφι Χάιντ εδώ), αλλά σε λίγους μήνες θα ροκάρει τον λογοτεχνικό κόσμο του Ρόαλντ Νταλ στην ολοκαίνουργια διασκευή της πολυαγαπημένης «Ματίλντα» που με τη σειρά της βασίζεται στο ομώνυμο μιούζικαλ!

To θεατρικό, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας στο West End, έχει κερδίσει εφτά βραβεία Ολίβιε το 2012 και πίσω από την δημιουργική του ομάδα ξεχωρίζει ο κωμικός, συνθέτης, στιχουργός και σκηνοθέτης Τιμ Μίντσιν. Στο μιούζικαλ, ο ρόλος της Κας Τράντσμπουλ παίζεται κατά παράδοση από άντρα ηθοποιό, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την μητέρα του «Hairspray». Αρχικά οι παραγωγοί είχαν ανακοινώσει το όνομα του Ρείφ Φάινς για τον ρόλο (θα θέλαμε πολύ να τον δούμε), αλλά τελικά αντικαταστάθηκε από την Τόμσον. Μαζί της συμπρωταγωνιστούν η Λασάνα - 007 - Λιντς στο ρόλο της Μις Χάνι και η πρωτοεμφανιζόμενη Αλίσα Γουίαρ ως μαγική Ματίλντα.

Η ταινία αποτελεί παραγωγή του Netflix, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα των βιβλίων του Νταλ και προσεχώς σχεδιάζει αρκετές διασκευές του έργου του. Οι σινεφίλ θυμούνται σίγουρα την «Ματίλντα» του Ντάνι Ντε Βίτο (παραγωγής 1996), ενώ για τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας ταινίας επιστρέφει από το «σανίδι» η πρωτότυπη ομάδα των Μάθιου Βάρκους (σκηνοθεσία, βραβευμένος με Τόνι για τον «Θεό της Σφαγής») και Ντένις Κέλι.

Η ταινία αναμένεται τον Δεκέμβριο 2022, ως προ-χριστουγεννιάτικος μποναμάς.