Τρέιλερ «Minari»: Η καλύτερη αμερικανική ταινία του φετινού Sundance ετοιμάζεται για τα Όσκαρ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:52
11/11

Τρέιλερ «Minari»: Η καλύτερη αμερικανική ταινία του φετινού Sundance ετοιμάζεται για τα Όσκαρ

Το φιλμ που βραβεύτηκε στην κατηγορία U.S. Dramatic του φεστιβάλ που διεξήχθη τον Ιανουάριο, πήρε ημερομηνία προβολών για Δεκέμβριο και Φεβρουάριο γλυκοκοιτάζοντας ως τα φετινά βραβεία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τον φετινό Ιανουάριο που ο πλανήτης άκουγε κάποια ασαφή νέα για πιθανή πανδημία αλλά σφύριζε μάλλον αδιάφορα, το φεστιβάλ του Sundance έγινε κανονικά και οι ταινίες που ξεχώρισαν πωλήθηκαν όπως πάντα σε φιλόδοξες εταιρίες διανομής που έψαχναν το νέο διαμάντι της σεζόν. Μιλάμε για την περίοδο που οι ΗΠΑ μάθαιναν για τα καλά τα «Παράσιτα», η Neon που τα έβγαλε σε διανομή στη χώρα άρχισε να μετρά απίθανα κέρδη και λίγο μετά ήρθαν και τα Όσκαρ που εκτόξευσαν τη δημοφιλία της ταινίας. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, μια ταινία με ασιάτες στις ΗΠΑ, δίγλωσση (κορεάτικα και αγγλικά), με εξαιρετικές κριτικές και πρώτο βραβείο από το μεγάλο φεστιβάλ των ανεξάρτητων ήταν απίθανο να μην κάνει καλή συμφωνία, με τη «βασίλισσα» των indies A24 να κλείνει συμφωνία ευελπιστώντας ακόμη και στα επόμενα «Παράσιτα». Δέκα μήνες μετά, με την πανδημία να είναι λέξη που έχει κυριαρχήσει στο 2020 και τα σινεμά εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα, η εταιρία κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, χωρίς να ανακοινώνει ημερομηνία κυκλοφορίας. Ως τώρα, καθώς η εταιρία έκλεισε προβολές τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες ξεκινώντας ουσιαστικά οσκαρικό buzz. 

Το «Minari» του Λι Άισακ Τσανγκ λοιπόν, που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή την πορεία του στους κινηματογράφους, μελετά την ιστορία μιας οικογένειας κορεατών που εγκαθίστανται στο Άρκανσας και κυνηγά το αμερικανικό όνειρο. Ο Στίβεν Γιουν πρωταγωνιστεί και  σύμφωνα με τις κριτικές από το Sundance, ο ρόλος του είναι το δυνατό σημείο της ταινίας και μάλλον το κομμάτι στο οποίο θα επικεντρωθεί η οσκαρική της καμπάνια. 

Αναμένουμε. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: