Το «The Sandman» ετοιμάζεται για το Netflix και ο Νιλ Γκέιμαν απαντάει στις αντιδράσεις για το καστ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:39
2/6

Το «The Sandman» ετοιμάζεται για το Netflix και ο Νιλ Γκέιμαν απαντάει στις αντιδράσεις για το καστ

Για τον κόσμο των κόμικς, θεωρείται από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν γραφτεί. Ο λόγος για το «The Sandman» που έρχεται με 11 επεισόδια στο Netflix. Η επολογή του καστ όμως έφερε αντιδράσεις και ο δημιουργός απάντησε.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Πριν αρκετά χρόνια περιμέναμε τον Τζόζεφ Γκόρντον Λεβίτ να παίξει και να σκηνοθετήσει τη κινηματογραφική διασκευή του ευπώλητου «The Sandman» δια χειρός Νιλ Γκέιμαν. Κατέληξε όμως τώρα στο Netflix, και έκλεισε ένα άκρως ενδιαφέρον καστ που έχει μεταξύ άλλων τον Στίβεν Φράι και τον Ντέιβιντ Θιούλις.

Η επιλογή όμως της Κιρμπι Χάουελ-Μπαπτίστ στο ρόλο του Θανάτου και η αντίστοιχη του Μέισον Αλεξάντερ Παρκ για να ενσαρκώσει το Desire σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο λόγος; Μια μαύρη ηθοποιός -που στη σειρά κόμικ ήταν λευκή- και ένα non binary αντίστοιχα θα κρατήσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ποιος θα μπορούσε να απαντήσει καλύτερα αν όχι ο Γκέιμαν, που λέει πως «δεν δίνει καμία σημασία για εκείνους που δεν καταλαβάινουν ή δεν έχουν διαβάσει το «Sandman» και βρίσκει αχρείαστο να πρέπει να υπερασπιστεί μια μαύρη και ένα non-binary ηθοποιό.

Ειδικά για την επιλογή του Παρκ λέει πως «η «Desire» από τη πρώτη στιγμή που έγραψα για αυτό, συνάντησα την ιδέα ενός non binary χαρακτήρα», κι έτσι ιδανικά θα ενσαρκωθεί από το Παρκ.

Για την ιστορία, ο «Sandman» αφηγείται τις ιστορίες του Άρχοντα των Ονείρων, του Μορφέα και ενός κόσμου που φιλοξενεί τα όνειρα όλων όσων ζήσει ποτέ, θεών και διαβόλων, ανθρώπων και μυθικών τεράτων.