Τι, δεν είναι «περιεχόμενο» κι αυτό; Το Netflix ξανοίγεται στο πέλαγος των video games - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:08
15/7

Τι, δεν είναι «περιεχόμενο» κι αυτό; Το Netflix ξανοίγεται στο πέλαγος των video games

Ο κορεσμός των streamers πλησιάζει κιόλας και γοργά, εμπρός βήμα ταχύ για νέες κατακτήσεις.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η κορυφή δεν συντηρείται εύκολα. Πρέπει σαν τον καρχαρία να κινείσαι διαρκώς, αλλιώς πεθαίνεις. Βέβαια το παράδειγμα του καρχαρία ίσως δεν είναι τόσο τέλειο (είναι εκατομμύρια χρόνια ανεξέλικτος και όχι ιδιαίτερα συμπαθής), αλλά το νόημα είναι συγγενές. Το Netflix, παρότι έχουν μπει στο παιχνίδι όλοι και γίνεται το σώσε στην διεκδίκηση της συνδρομής σου (ναι και της δικής σου), είναι ο καρχαρίας του ωκεανού, αναμφισβήτητος κυρίαρχος. Τότε ποιο είναι το θέμα του;

Ότι ακριβώς η κορυφή δεν συντηρείται έτσι εύκολα, απαιτείται διαρκής κίνηση και διερεύνηση δυνατοτήτων διεύρυνσης, διαρκούς μεγαλώματος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μοιάζει απίστευτο κι όμως, μέσα σε τόσο λίγο καιρό, ήδη διαφαίνεται ο κορεσμός, ήδη καθίσταται σαφές ότι μόνο με παραδοσιακό περιεχόμενο (ταινίες/σειρές) δεν φτάνεις ούτε μέχρι την εξώπορτα. Η πίτα φαίνεται μεγάλη (οι διατεθειμένοι πελάτες του streaming), όμως υπάρχει κι ένα όριο στο πόσοι θα πληρώνουν πόσες υπηρεσίες κάθε μήνα. Έτσι πρέπει να προσθέσουμε.

Αυτό που βρήκε να προσθέσει το Netflix, και θα μας απασχολήσει σοβαρά (για ένα διάστημα κι αυτό) είναι τα... video games. Για τον λόγο αυτό προσέλαβε έναν γκουρού, τον Μάικ Βερντού (βιογραφικό πίσω από την EA και το Facebook) και τον έκανε Αντιπρόεδρο της Ανάπτυξης Παιχνιδιών. 

Και πώς θα γίνει αυτό; Θα πατάμε κουμπιά στο τηλεκοντρόλ; Θα το συνδέσουμε με κονσόλα;, Θα γίνει καμμιά γιγάντια συνεργασία ακόμα; Οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες, θέλει βιομηχανική κατασκοπεία το πράγμα, όμως είναι σαφές ότι για να προσλαμβάνεις έναν τέτοιον άνθρωπο δεν πηγαίνουμε για κάτι απλό τύπου πατάμε κατευθύνσεις στο τηλεχειριστήριο.

Η μόνη κάπως ανάλογη κίνηση υπάρχει στην Apple+ που έχει το Arcade της με εκατοντάδες παιχνίδια - του τύπου αυτού όμως. Το Netflix μάλλον θα πάει για κάτι περιπλοκότερο. Το καλό (για όσους ενδιαφέρονται δηλαδή) είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι σύντομες, αφού προγραμματίζεται για το τέλος του χρόνου. Και το καλύτερο; Θα περιλαμβάνεται η υπηρεσία στην τιμή της συνδρομής.