«Θείε να παίξω στην ταινία σου;»: Ο Νίκολας Κέιτζ περιγράφει την απόρριψη που δέχθηκε από τον Κόπολα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:32
11/1

«Θείε να παίξω στην ταινία σου;»: Ο Νίκολας Κέιτζ περιγράφει την απόρριψη που δέχθηκε από τον Κόπολα

Στο απολαυστικό στρογγυλό τραπέζι των ηθοποιών στο Hollywood Reporter, ο δικός μας Νικ ανατρέχει στην εποχή που χτυπούσε με τον αγκώνα τον Φράνσις Φορντ Κόπολα για έναν ρόλο στον 3ο «Νονό». 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Just as he thought he was in...they pushed him back out - για να παραφράσουμε την γνωστή ατάκα από τον τρίτο «Νονό»

Πιθανόν δεν υπάρχουν σινεφίλ να μην το γνωρίζουν αλλά ας το διευκρινίσουμε: Ο κατά κόσμον Νίκολας Κέιτζ είναι ανιψιός του Φράνσις Φόρντ Κόπολα, με βαφτιστικό του όνομα το Νίκολας Κιμ Κόπολα. Και ενώ έχει παίξει σε τρεις ταινίες του θείου (ή και Θείου), στον «Αταίριαστο», το «Cotton Club» και την «Πέγκι σου (που) Παντρεύτηκε», το βύσμα δεν φάνηκε να πιάνει όταν κυνηγούσε λυσσωδώς τον ρόλο του Βιντσέντσο Κορλεόνε στον 3ο «Νονό».

Ο Κέιτζ βέβαια εκείνη την εποχή είχε ήδη βρει τον δρόμο του, είχε αρχίσει να εγκαθίσταται στην συνείδηση του κοινού σαν πρωταγωνιστής, έχοντας ίσως ήδη και μια «λίγο-πολύ τρελούτσικη» κινηματογραφική περσόνα. Το «λίγο» θα έφευγε τελικά το 1990, όταν αντί να παίξει στον «Νονό» βρέθηκε στην «Ατίθαση Καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς - και όχι λίγοι θα πουν καλύτερα που δεν έπαιξε (εντελώς) οικογενειοκρατικό χαρτί ο Κόπολα στον «Νονό».

Οι ικεσίες αφορούσαν στον ρόλο του Βιντσέντσο Κορλεόνε, που τελικά ως γνωστόν πήγε στον Άντι Γκαρσία (και του απέφερε και μια οσκαρική υποψηφιότητα - την μοναδική του ως σήμερα!), τον οποίον (ορθώς!) ο Κέιτζ αισθανόταν ότι του ταιριάζει μιας και ο Βιντσέντσο είναι ο έκνομος γιος του διαρκώς τσαντισμένου ιταλιάνου Τζέιμς Κάαν. Ο Φράνσις είχε κλείσει την κόρη όμως, αφού και η Γουινόνα Ράιντερ δεν ήταν διαθέσιμη, και ίσως θα σκέφτηκε ότι πάνω από 10 δικοί μας στο έργο είναι υπερβολή - περίφημος ο δημιουργός ότι δίνει απλόχερα credits στην ...Οικογένεια. 

Αυτά είπε γελώντας ο Κέιτζ για την αλλοτινή του απόρριψη - που ως συνήθως συμβαίνει με τις απορρίψεις βγάζουν σε καλό. Δείτε εδώ το άρθρο και το βίντεο της ετήσιας μάζωξης των ηθοποιών στο στρογγυλό τραπέζι του Hollywood Reporter και να επισυνάψουμε και μια μικρή χαρά που είναι ο Κέιτζ στο τραπέζι, διότι αυτό μπορεί και να του ανεβάζει τις μετοχές για συμπερίληψη στην οσκαρική πεντάδα.