Μην αδικήσεις ορφανή: Η Ίζαμπελ Φέρμαν επιστρέφει ως Έσθερ στο «Orphan: First Kill» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:59
14/7

Μην αδικήσεις ορφανή: Η Ίζαμπελ Φέρμαν επιστρέφει ως Έσθερ στο «Orphan: First Kill»

Τρέιλερ για το σίκουελ-πρίκουελ της ταινίας του 2009, που επιστρέφει 13 χρόνια μετά και μας δείχνει πώς η Έσθερ ξεκίνησε την κακοχάμπερη σταδιοδρομία της. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Μην Αδικήσεις Ορφανή», έλεγε μια παλιά ξεχασμένη ελληνική ταινία, αλλά την Έσθερ της Ίζαμπελ Φέρμαν, δεν θα ήθελες καν να τη γνωρίσεις. Στην ταινία του 2009 του Χάουμε Κόλετ-Σέρα, η ηθοποιός ερμήνευε μια 9χρονη ορφανή που έμπαινε στο σπίτι των Βέρα Φαρμίγκα και Πίτερ Σάρσγκααρντ, μόνο που στην πραγματικότητα ήταν μια 33χρονη Εσθονή, πάσχουσα από μια σπάνια ορμονική διαταραχή που την έκανε να δείχνει παιδί. Αλλά από μέσα διάολος, εξού και το «κακοχάμπερη», όπως αριστουργηματικά το έθεσε ο partner in crime Π.Γκ..

Βέβαια το 2009 κάποιος βρέθηκε να προσβληθεί, αυτή τη φορά ήταν κάποιοι σύλλογοι υϊοθεσίας, οπότε και το έργο συνάντησε διαμάχη, που πάντως δεν το έβλαψε εμπορικά. Δεν ήταν καμμιά σπουδαία ταινία, αλλά μια ενστικτώδη αντίδραση ως οφείλει το είδος του Τρόμου, την έβγαζε, οπότε το περιθάλπουμε με μια στοργή. 

Το σίκουελ θα είναι πρίκουελ και θα μας δείξει το πρώτο ζευγάρι που εξαπάτησε η Έσθερ. Η ταινία βγαίνει στις 19 Αυγούστου, σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν του 2009, σε περιορισμένες αίθουσες, video on demand και βασικά στο Paramount+ που μάλλον δεν το πιστεύει όσο θα έπρεπε. Κρίμα γιατί στις 19 Αυγούστου δεν βλέπουμε κανέναν σοβαρό ανταγωνισμό και καμμιά 25 εκατομμύρια άνοιγμα θα μπορούσε να το έχει. (Η πρώτη ταινία είχε ανοίξει με 13 και είχε φτάσει το αξιοπρεπέστατο ποσό των 41.6 εκατομμυρίων, δυο φορές το budget του - είχε κάνει και περίπου άλλα τόσα στον υπόλοιπο κόσμο).

Στην σκηνοθεσία είναι ο Γουίλιαμ Μπρεντ («Stay Alive»), ενώ υπό...διάλυση θα είναι το ζεύγος των Τζούλια Στάιλς και Ροσίφ Σάδερλαντ. Ας καλωσορίσουμε το παιδάκι.