«Η Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου»: Λεά Σεντού και Μάικι Μάντισον στην προσαρμογή του Τσάρλι Πόλιντζερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:04
21/1

«Η Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου»: Λεά Σεντού και Μάικι Μάντισον στην προσαρμογή του Τσάρλι Πόλιντζερ

Ένα διήγημα-θρύλος του Έντγκαρ Άλαν Πόου θα ξαναβρεί τον δρόμο του για την μεγάλη οθόνη από τον δημιουργό του «The Plague».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

60+ χρόνια μετά την ανάγνωση Κόρμαν στην ιστορία του Πόου, μεσούντος εκείνου του απολαυστικού αφιερώματος του Αμερικανού δημιουργού σε ιστορίες που αντλούν διασκεδαστικά από τον μέγιστο συγγραφέα, ο Τσάρλι Πόλιντζερ αναλαμβάνει το ρίσκο να αναμετρηθεί με τον κόσμο του Πόου. Το σχέδιο υπάγεται στην Α24 και ήδη ο σκηνοθέτης βρίσκεται στην Βουδαπέστη για το pre-production μιας παραγωγής που ξεκινά να γυρίζεται τον ερχόμενο μήνα. Χρήσιμη ατμοσφαιρικά η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχουμε να πούμε.

Ο ίδιος βλέπει το σχέδιο σαν μαύρη κωμωδία, τοποθετημένο στον Μεσαίωνα και ειδικότερα μέσα σε ένα κάστρο. Τουλάχιστον δεν ξεκινάμε από μια βάση ανηλεούς αναχρονισμού που μαστίζει τις σύγχρονες διασκευές μπας και το καλομαθημένο σημερινό κοινό δεν χάσει τις αναφορές. Ενδιαφέρον που ο Πόλιντζερ θα υπογραμμίσει την σκοτεινή κωμωδία, όχι βέβαια ότι είναι ανάρμοστο, το διήγημα δείχνει τον δρόμο, απλώς καθιστά το έργο του ακόμα δυσκολότερο.

Αρωγοί του δύο κυρίες με ονοματεπώνυμο, η εκλεκτική Μάικι Μάντισον, την οποία ακόμα δεν έχουμε δει μετά την «Anora» και η Λεά Σεντού με το αυξανόμενα βαρύ παλμαρέ από τον καιρό της «Ζωής της Αντέλ» πίσω στο 2013. Η Σεντού αυτό τον καιρό έχει τον νέο Αρνό Ντεπλεσάν, την επόμενη του Καράξ, ενώ έχει ολοκληρώσει γυρίσματα σε τρεις ακόμα ταινίες, τα «Alpha Gang» των αδελφών Ζέλινερ, «The Unknown» του Αρτίρ Χαράρι και το «Gentle Monster» της Μαρί Κρόιτσερ. 

Πίσω στην Μάντισον, αφού εξανέμισε κάτι φλερτ με θορυβώδεις παραγωγές (κάτι «Starfighter» του Σον Λέβι) μάς έχει τώρα να περιμένουμε το «Social Reckoning» του Σόρκιν (συνέχεια του «Social Network») το οποίο προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2026. Δύσκολα αλλά όχι ανέφικτα και η ταινία του Πόλιντζερ μπορεί να έρθει μέσα στο έτος, αν και λογικά οι αρχές του 2027 φαντάζουν πιθανότερες. Η Μάντισον θα παίζει διπλό ρόλο, που προηγούμενα φλέρταρε η Σίντνεϊ Σουίνι η οποία το καλοκαίρι εγκατέλειψε το σχέδιο, δύο δίδυμων αδελφών που τις χωρίζει η κοινωνική τους τάξη, ενώ η Σεντού υποδύεται μια μηχανορραφούσα λαίδη που θέλει να αναρριχηθεί.

Με το καλό! (Η ταινία, όχι η αναρρίχηση.)