54 εβδομάδες μοναξιάς: Το «Rocky Horror Picture Show» προβάλλεται ανελλιπώς σε κενή αίθουσα του Πόρτλαντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:51
19/4

54 εβδομάδες μοναξιάς: Το «Rocky Horror Picture Show» προβάλλεται ανελλιπώς σε κενή αίθουσα του Πόρτλαντ

Με τις ταινίες δένεσαι, με το σινεμά συνυπάρχεις. Και η ιστορία της μυθικής καλτ ταινίας είναι μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές του λαϊκού χαρακτήρα που δεν πρέπει να χαθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στο Κλίντον Στριτ Θίατερ του Πόρτλαντ, το «Rocky Horror Picture Show» προβάλλεται από το 1978, ΚΑΘΕ Σάββατο. 43 χρόνια υπάρχει ένα ραντεβού με όλα εκείνα τα συστατικά ανθρώπινης γιορτής, δικαιώματος και συντροφιάς, που πρεσβεύει η cult ταινία. 42 χρόνια παρά δύο εβδομάδες το ραντεβού αυτό είναι γεμάτο με τρελαμένους singalong φανς, ντυμένους για την...περίσταση. Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο (και δύο εβδομάδες) το ραντεβού τηρείται ακόμα. Έστω και σε μια επώδυνα άδεια αίθουσα.

Ο Νέιθαν Γουίλιαμς είναι εκεί, ήταν όλο το διάστημα εκεί, έστω και με τις αίθουσες σφραγισμένες, να προβάλλει το έργο στα φαντάσματα 42 χρόνων τραγουδιών, φωνών, χαράς και μοιράσματος. «Το έβλεπα μόνος μου. Το έβλεπα στην χιονοθύελλα. Μπορούσα να κρατήσω το δαδί αναμμένο. Για όλους τους weirdos, για όλους αυτούς που δεν έχουν χώρο να αποκαλέσουν σπιτικό, εμείς είμαστε ακριβώς αυτό».

Είναι μια πολύ συγκινητική περίσταση, όχι μόνο για την παράδοση που συνεχίζει αδιάλειπτα, αλλά για την αγάπη, για την ολόδική μας δυνατότητα να στοιχιζόμαστε γύρω από πάθη, να αντέχουμε χάρη σε αυτά. Και καθώς η πανδημία βαίνει στο τέλος της, όσο κι αν κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να σκεφτούν πέρα από τον εαυτό τους κι εξαιτίας τους η τραγωδία διαρκεί πολύ παραπάνω, η ταινία (στην πραγματικότητα ΚΑΘΕ ταινία), δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα μοναχή της, ανείδωτη, χωρίς να επιτελεί τον σκοπό της. Σύντομα οι αίθουσες θα σφύζουν ξανά. Ή έστω εμείς θα σφύζουμε από χαρά μέσα τους.