Ο Σκορσέζε αναγνώρισε το «Goncharov», την ταινία που δεν γύρισε ποτέ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:42
28/11

Ο Σκορσέζε αναγνώρισε το «Goncharov», την ταινία που δεν γύρισε ποτέ

Ο ίδιος ο Μάρτυ συμμετείχε στο αστείο με τη fake ταινία της φιλμογραφίας του, που έπλασαν οι χρήστες του Tumblr. Η Φρανσέσκα Σκορσέζε, η κόρη του, έδωσε στη δημοσιότητα μια εύθυμη συνομιλία που είχε με τον πατέρα της.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ένας από τους ωραιότερους τρόπους να ξεσκεπάζεις τους απατεωνίσκους σινεφίλ είναι να μιλάς για ανύπαρκτες ταινίες και σκηνοθέτες – αχ, ο αξέχαστος «Γενναίος της Βουργουνδίας» του Τζοργκαέφ – και να τους βλέπεις να κουνούν το κεφάλι καταφατικά ή ακόμα και να μνημονεύουν τη μεγαλειώδη σκηνή του φινάλε του. Σε κάπως πιο διαβασμένους απατεώνες, το πας ένα βήμα παραπέρα και μιλάς πχ. για το υπέροχο ασπρόμαυρο του «Irma La Douce» του Γουάιλντερ, μια ταινία που, παρά τη χρωματική της πανδαισία – όσο κι αν αγαπάμε τον Γουάιλντερ, η χρωματική της παλέτα μάλλον είναι από τα λίγα θετικά της στοιχεία- μυστηριωδώς έχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες στη σελίδα της στο imdb.

Όσοι λοιπόν επιχειρήσατε να κοροϊδέψετε αντίστοιχους ξερόλες, επικαλούμενοι το «Goncharov», την fake γκανγκστερική ταινία που υποτίθεται ότι γύρισε ο Σκορσέζε το 1973 με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, λυπούμαστε, the joke’s on you, που λέμε και στη Λαμία. Η ταινία είναι προϊόν των χρηστών του tumblr, ένα αστείο που πήρε διαστάσεις γεγονότος, έγινε viral και συνεχίστηκε μέσα στα χρόνια  – μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των New York Times. Τώρα, όμως, ο ίδιος ο Σκορσέζε αναγνώρισε την ύπαρξη του «Goncharov». Η κόρη του, Φρανσκέσκα Σκορσέζε, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο TikTok μια ανάρτηση με μια συνομιλία που είχε με τον πατέρα της. «Το είδες αυτό;», του γράφει, στέλνοντας link με το άρθρο των New York Times που αναφέρεται στο «Goncharov». «Ναι», της απάντησε σκωπτικά ο Μάρτι, «γύρισα αυτή την ταινία πολλά χρόνια πριν.»

Ποτέ δεν είναι αργά, θα πούμε εμείς, ο Ντε Νίρο είναι ακόμα ενεργός και υπερδραστήριος, η τεχνολογία που ξανανιώνει τους πρωταγωνιστές έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε σχέση με το «Irishman», οπότε μόλις με το καλό ολοκληρώσει το μοντάζ του «Killers of the Flower Moon», ο Μάρτυ κάλλιστα μπορεί να πιάσει το «Gonvcharov». Το tumblr στηρίζει.