Ο Άντι Σέρκις σκηνοθετεί σε animation την κλασική «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:24
20/4

Ο Άντι Σέρκις σκηνοθετεί σε animation την κλασική «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ

Ο εορτάζων σήμερα, 58, ηθοποιός, σκηνοθέτης και περίφημος ερμηνευτής του motion capture, έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή μέσω και της εταιρείας του, The Imaginarium.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένας από τους «παράξενα» εμπορικότερους ηθοποιούς όλων των εποχών, καθώς έχει συμμετάσχει σε παραγωγές όπως οι «Άρχοντες των Δαχτυλιιδιών», το «King Kong», τα «Hobbit» και το νεότερο franchise του «Πλανήτη των Πιθήκων», ετοιμάζει ένα σχέδιο που στοργικά κυοφορεί εδώ και χρόνια: Την μεταγραφή σε animation του κλασικού βιβλίου του Τζόρτζ Όργουελ, «Η Φάρμα των Ζώων».

Το μυθικών επαναστικών διαστάσεων πόνημα του συγγραφέα του «1984», ένα περιγραφικό της σημερινής εποχής (και όχι μόνο) βιβλίο που εκδόθηκε το 1945 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της αγγλικής -και παγκόσμιας- φιλολογίας, μπαίνει σε παραγωγή δια μέσω της 30ετούς φέτος (!) Imaginarium του Σέρκις, με σεναριακά υπεύθυνο για την προσαρμογή τον Νίκολας Στόλερ («The Muppets», «Πελαργοί», σε σκέψεις εμείς).

Η διάσημη ιστορία του βιβλίου θέλει μια φάρμα ζώων να επαναστατεί εναντίον των ανθρώπων ιδιοκτητών της και ο Σέρκις φιλοδξεί να φέρει το πόνημα σε ένα μοντέρνο κοινό που θα κληθεί με τη σειρά του να σκεφτεί την αλληγορική του διάσταση και, ποιος ξέρει, να κάνει κάτι γι' αυτό αντί να βυθιστεί βαθύτερα στη λάσπη της φάρμας, όπως 3-4 γενιές από την έκδοση του βιβλίου έχουν κατορθώσει.

Ο Σέρκις, 58 σήμερα να τον χαιρόμαστε, εμφανίστηκε ως Άλφρεντ και στο πρόσφατο «The Batman» του Ματ Ριβς. Ας τον δούμε εδώ στα ωραιότατα break down του GQ, να μιλά για τις γνωστότερες στιγμές του, ξεκινά από το αριστούργημα του Μάικ Λι, «Topsy-Turvy», οπότε κοπιάστε.