«Πλάκα μου κάνουν;»: Όταν ο Γουίλιαμ Σάτνερ έμαθε ότι η μάσκα στο «Halloween» βασίζεται στο πρόσωπό του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:55
20/10

«Πλάκα μου κάνουν;»: Όταν ο Γουίλιαμ Σάτνερ έμαθε ότι η μάσκα στο «Halloween» βασίζεται στο πρόσωπό του

To «Halloween Kills» σκότωσε τον 007 στα ταμεία των ΗΠΑ, έρχεται στις 28 Οκτωβρίου και στην χώρα μας. Και ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο θρυλικός Κάπτεν Κερκ του Star Treck, θυμάται σε μια συνέντευξη όταν πρωτοέμαθε ότι η όψη του Μάικ Μάγιερς θα είναι η...δική του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν θυμάται πότε συνέβη, αλλά θυμάται πώς ένοιωσε: «Είναι αστείο; Πλάκα μου κάνουν; Αναγνώρισα την death mask που είχαν φτιάξει για μένα στο Star Treck για να την έχουν αντί εμού με τα προσθετικά. Κάποιος βούτηξε από εκεί τη μάσκα και την έβαλαν στη «Νύχτα με τις Μάσκες», λέει ο Σάτνερ.

Τώρα το πώς έγινε αυτό (δεν έγινε αυτό), μας το λέει πληροφοριακά η τρίτη σεζόν του «The Movies That Made Us» στο Netflix. O σκηνογράφος και μοντέρ του έργου του Κάρπεντερ, Τόμι Λι Γουάλας, ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον εύρεσης μιας μάσκας που θα σου έμενε αξέχαστη. Πήγε ο άνθρωπος στην Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ σε ένα μαγαζί μαγείας, που είχε άπειρα εκθέματα: «Υπήχαν κυρίως μάσκες του Νίξον, αλλά κάπου στην άκρη υπήρχε μια του Σποκ και δίπλα μία του Κάπτεν Κερκ». Ο Γουάλας την αγόρασε μαζί με μια ακόμα και το συνεργείο αποφάσισε ότι ήταν μακράν η πιο ανατριχιαστική. Την δούλεψε, μεγάλωσε τις θήκες των ματών, αφαίρεσε τα φρύδια, ζωγράφισε το πρόσωπο και σκούρυνε τα μαλλιά και βουά λα, ο ύπνος μας επηρεάστηκε. 

Δείτε εδώ μια ευχάριστη 9λεπτη συνέντευξη του Γουίλιαμ Σάτνερ, που να υπενθυμίσουμε πριν λίγες μέρες, απίστευτα κι όμως αληθινά, ανέβηκε μια βόλτα στ΄αλήθεια στο αγαπημένο του Διάστημα, σε μια λίαν συγκινητική συγκκυρία για τον ίδιο αλλά και τους αμέτρητους λάτρεις της σειράς και των ταινιών.