Τρέιλερ «Strange World»: Η Ντίσνεϊ σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:10
22/9

Τρέιλερ «Strange World»: Η Ντίσνεϊ σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας κινουμένων σχεδιων της εταιρείας με σαφείς αναφορές στο έργο του Ιουλίου Βερν και τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο φωνητικό καστ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Καθώς στο τμήμα animation της Ντίσνεϊ ακόμα πανηγυρίζουν την οσκαρική τους νίκη με το «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός», βάζουν πλώρη για τα επόμενα Όσκαρ. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν ήδη τσακίσει και τον «εσωτερικό» ανταγωνισμό, καθώς έστειλαν το «Πάντα στο Κόκκινο» απευθείας στο Disney Plus και οι νέοι κανονισμοί της οσκαρικής ακαδημίας αποκλείουν από τις υποψηφιότητες όλες τις ταινίες που δεν προβλήθηκαν στις αίθουσες. Βέβαια, με δεδομένο ότι η σχετική ανακοίνωση έγινε πριν μήνες, ίσως υπάρξει κάποια εξαίρεση για ταινίες που έκαναν την πρεμιέρα τους σε streaming μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Το «Strange World» είναι η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της εταιρείας. Με μια παλιομοδίτικη φόρμα παραπέμπει σε παλιότερες δεκαετίες του σινεμά του φανταστικού, όπου πρωταγωνιστούσε το στοιχείο της εξερεύνησης. Όχι τυχαία, η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες μιας οικογένειας εξερευνητών που βρίσκεται σε μια χώρα γεμάτη μυθικά πλάσματα.

Α, κι αν η φωνή του βασικού ήρωα σας θυμίζει, είναι επειδή πίσω από αυτή κρύβεται ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος προσθέτει στο βιογραφικό του ακόμα ένα ντουμπλάρισμα ήρωα κινουμένων σχεδίων μετά το «Σπίριτ, ο Ατίθασος» και φαίνεται να καλοβλέπει τη δουλειά του Ακίνδυνου Γκίκα. Τη σκηνοθεσία συν-υπογράφουν οι Ντον Χολ και Κουι Νγκούγιεν, υπεύθυνοι για τη «Ράια και τον Τελευταίο Δράκο», μια ταινία που είχε καταπληκτικές σκηνές δράσης. Στις ΗΠΑ το «Strange World» κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου.