Πάνω από 300 εκατομμύρια ώρες προβολής συμπλήρωσε το φινάλε του «Strangers Things» μέσα στο πρώτο του τριήμερο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:16
6/7

Πάνω από 300 εκατομμύρια ώρες προβολής συμπλήρωσε το φινάλε του «Strangers Things» μέσα στο πρώτο του τριήμερο

Οι φαν του «Stranger Things» όχι μόνο έριξαν την πλατφόρμα για λίγα λεπτά, αλλά πολλαπλασιάστηκαν κατά την πρεμιέρα του φινάλε της τέταρτης σεζόν.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Έχοντας, όπως και τα προηγούμενα επεισόδια, κλείσει με cliffhanger φοβερό, αναμενόμενα το όγδοο και το ένατο επεισόδιο του «Stranger Things» θα προκαλούσαν φρενίτιδα στους συνδρομητές του Netflix. Tέτοια ήταν η ανυπομονησία τους να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο λύνουν τους λογαριασμούς τους ο Βέκνα και η Eleven, που έριξαν την πλατφόρμα για μερικά λεπτά και έτσι εκατομμύρια συνδρομητές που ήθελαν την ίδια ώρα να δουν το «Ημερολόγιο ενός Εφημέριου» του Μπρεσόν στην πλατφόρμα, δεν μπορούσαν.

Tα επεισόδια 8 και 9, λοιπόν, μέσα στο πρώτο τους τριήμερο συμπλήρωσαν 301.280.000 ώρες προβολής. Αν θέλετε να κάνετε τη σύγκριση, μάθετε ότι τα πρώτα επτά επεισόδια της σειράς είχαν συμπληρώσει το πρώτο τους τριήμερο 286.790.000 ώρες προβολής. Εντάξει, το φινάλε πέρασε την (μακροσκελή) εισαγωγή για λίγο, θα μας πείτε. Η διαφορά είναι ότι τα πρώτα επτά επεισόδια είχαν συνολική διάρκεια 547 λεπτών, ενώ τα δύο τελευταία 235. Αν κάνετε τις πράξεις, θα δείτε ότι συντονίστηκαν πολλοί παραπάνω από τους διπλάσιους συνδρομητές κατά το πρώτο τριήμερο των τελευταίων επεισοδίων.

Nωρίτερα, τα επεισόδια από 1 έως 7 είχαν συμπληρώσει 1,15 δισεκατομμύρια ώρες προβολής κατά τις πρώτες τους 28 μέρες και ήρθαν έτσι στη δεύτερη θέση στην ιστορία της πλατφόρμας, πίσω από το κορεατικό «Squid Game», το οποίο στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε συμπληρώσει 1,65 δισεκατομμύρια ώρες προβολής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η πλατφόρμα στη δημοσιότητα, τις τελευταίες επτά ημέρες οι χρήστες της παρακολούθησαν συνολικά 335,01 εκατομμύρια ώρες «Stranger Things». Αυτό σημαίνει ότι λίγοι ήταν εκείνοι που κρατήθηκαν μέχρι να κυκλοφορήσουν και τα δύο τελευταία επεισόδια για να δουν ολόκληρη την τέταρτη σεζόν – συνυπολογίζουμε και μερίδα θεατών που θα θέλησε να κάνει catch-up.

Σίγουρα, δεν θα είναι η τελευταία φορά που ακούμε για υπέρογκα νούμερα προβολής του «Stranger Things». Αν συνυπολογίσουμε και το υποσχετικό φινάλε, όπου η μεγάλη σύγκρουση μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί στην πέμπτη σεζόν, η τελευταία αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ προβολής στην πλατφόρμα. Ειδικά αν κάθε επεισόδιο της κρατά όσο δύο (και τρία) επεισόδια μιας μέσης σειράς.