Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του επόμενου φεστιβάλ Σάντανς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:20
7/12

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του επόμενου φεστιβάλ Σάντανς

Σε έναν μήνα και κάτι ψιλά ξεκινούν οι προβολές του διασημότερου αμερικανικού φεστιβάλ, εκεί που χτυπά η καρδιά του αμερικανικού indie. Οι άνθρωποι του φεστιβάλ ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Αν θέλαμε να μιλήσουμε με κλισέ ορολογία για το πρόγραμμα του φετινού Sundance, που μόλις ανακοινώθηκε, θα λέγαμε ότι είναι λιγότερο λαμπερό. Λείπει, για παράδειγμα, το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο με τη Ζεντάγια κι αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Είτε ότι ετοιμάζεται αποκλειστικά για Βερολίνο, είτε ότι θα πρέπει να ετοιμαστούμε εμείς για μια αλλαγή στην ημερομηνία εξόδου της ταινίας, η οποία προς το παρόν είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Απρίλιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα λοιπόν, θα βρεις μια ταινία τρόμου του Σόντερμπεργκ με τη Λούσι Λιου, το «Love lies Bleeding» με την Κρίστεν Στιούαρτ, το «Outrun» με τη Σίρσα Ρόναν, το «Freaky Tales» με τον Πέδρο Πσκάλ, ένα ντοκιμαντέρ για τη Φρίντα Κάλο κι άλλο ένα για τον Κρίστοφερ Ριβ, το «A Different Man» με τον Σεμπάστιαν Σταν και την περιζήτητη μετά τον «Χειρότερο Άνθρωπο στον Κόσμο» Ρενάτε Ρέινσβε, καθώς και τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζέσι Άιζενμπεργκ με τίτλο «A Real Pain».

Κι αν δεν σας πολυγεμίζουν το μάτι τα παραπάνω, ας μην ξεχνάμε πως από τη φετινή σοδειά η ταινία που ξεχώρισε ήταν οι «Περασμένες Ζωές», ένας τίτλος που δεν θα τραβούσε το μάτι πριν την προβολή του, μα στη συνέχεια κατέκτησε κοινό και κριτική και βάζει πλώρη για τα Οσκαρ. To φεστιβάλ διεξάγεται από 18 ως 28 Ιανουαρίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.