Τρέιλερ «A House of Dynamite»: Το «πυρηνικό» θρίλερ της Κάθριν Μπίγκελοου και του Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:23
26/9

Τρέιλερ «A House of Dynamite»: Το «πυρηνικό» θρίλερ της Κάθριν Μπίγκελοου και του Netflix

Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Ίντρις Έλμπα τρέχουν ενάντια στο εφιαλτικό ρολόι για το φετινό γερό χαρτί του Ν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένας πυρηνικός πύραυλος οδεύει καρφωτός για Σικάγο και η Ολίβια Γουόκερ (Ρεμπέκα Φέργκιουσον, για πάντα) είναι η ανώτατη αξιωματικός υπηρεσίας που θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον όλεθρο. Εφιαλτικό πράγματι το ρολόι.

Το «House of Dynamite» αντιμετωπίστηκε ένθερμα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, παρότι δεν κέρδισε κάποιο από τα βραβεία της Επιτροπής Αλεξάντερ Πέιν. Το έκτακτο ensemble περιλαμβάνει εκτός των δύο που αναφέραμε τους Τρέισι Λετς (Πούλιτζερ, Τόνι στο ενεργητικό του, φάτσα και καθόλου τυχαίος), Τζάρεντ Χάρις, Τζέισον Κλαρκ, Γκρέτα Λι, Άντονι Ράμος και πολλοί - πολλοί άλλοι.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας η Μπίγκελοου είπε ότι με την προσπάθεια της προσυπογράφει την μείωση, αν όχι την εξαφάνιση, του πυρηνικού υλικού, λέγοντας ότι είναι αδιανόητη η έννοια της Άμυνας με κίνδυνο της εξολόθρευση του κόσμου. Ένα είναι σίγουρο, και διαφαίνεται από το τρέιλερ. Το σινεμά, ακόμα και το  mainstream σινεμά (και αυτό είναι δείκτης) φοβάται, η εσχατολογία και τα κουδούνια που κρούονται θυμίζουν εποχή τελών 20ού αιώνα. Δεν πάμε καλά, και παρότι (και) το σινεμά ωρύεται, η ζωή συνεχίζεται κανονικά και δεν φαίνεται δυνατόν, τόσοι πολλοί που είμαστε και τόσο αντιφατικό θόρυβο που κάνουμε, να καλυτερέψει το πράγμα.

Τέλος πάντων, στις 10 Οκτωβρίου θα δει το φως των αιθουσών για δύο εβδομάδες προτού καταλήξει στο χωνευτήρι του Netflix. Θεωρητικά είναι ένα οσκαρικό χαρτί, αλλά θα εξαρτηθεί από τον ανταγωνισμό. Δύσκολα βλέπουμε νικηφόρα παρουσία εκεί, ωστόσο Κάθριν Μπίγκελοου για δεύτερο σκηνοθετικό Όσκαρ είναι μια θαυμάσια ιδέα. Ειδικά μετά από απίστευτους και απίστευτες νίκες κάμποσων, όχι μόνο πρόσφατων, απονομών.