«Το Λυκόφως των Νεκρών»: Η έβδομη ζόμπι-ταινία του Τζορτζ Ρομέρο παίρνει το πράσινο φως - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:45
4/8

«Το Λυκόφως των Νεκρών»: Η έβδομη ζόμπι-ταινία του Τζορτζ Ρομέρο παίρνει το πράσινο φως

Αναστάς ο Ρομέρο από του τάφου, δια μέσω συζύγου Σούζαν, θα δει το σενάριο με το οποίο ήθελε να κλείσει την θρυλική σειρά του, να γίνεται πραγματικότητα. Και, που ξέρεις, μπορεί να επανέλθει μαζί με στρατιές νεκρών δημιουργών που τους πειράζουν κάτι ζωντανοί τις κληρονομιές τους και να φάνε τις κόπιες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο ρόλος του Τζορτζ Ρομέρο στο σινεμά του Τρόμου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Μαζί με τον Χίτσκοκ και τον Γουές Κρέιβεν, αποτελούν την μοντέρνα σπονδυλική στήλη του είδους. Ειδικά δε σε ότι αφορά στην προσωπική του συνεισφορά, πέρα από την ειδική ποιότητα της σκηνοθετικής γραφής του, αρκεί να μνημονευθεί η εξαμελής συντροφιά των νεκροζώντανων ταινιών του (και δη των τριών πρώτων - Νight, Dawn και Day of the Dead) για να αριθμηθεί το μέγεθος του Καναδού δημιουργού. Στην σύλληψη των ζόμπι του φωτογραφήθηκαν ο πυρηνικός τρόμος και η μοντέρνα καπιταλιστική εκδήλωση του δυτικού κόσμου κατά τρόπο προφητικό. 

Καθώς όμως ο Ρομέρο εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν έξι χρόνια, τι ευλογότερο από τα να παρουσιαστεί η ευκαιρία αναστάσεώς του; Συνήθεις ύποπτοι σε αυτά τα πράγματα οι κληρονόμοι, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, αυτή τη φορά η σύζυγος, Σούζαν Ρομέρο, που βρήκε την πρώτη γραφή του «Twilight of the Dead» και αποφάσισε να μαζέψει τις παλιοσειρές συνεργατών του συζύγου της και να το αναπτύξει σε καθαρόαιμο νεκροζώντανο σενάριο.

Γεγονός είναι ότι ο Ρομέρο σκόπευε να συνεχίσει και να κλείσει την ζόμπι πολυ-λογία του - καθώς δεν ήταν και πολύ ικανοποιημένος μάλιστα από τις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς, τα «Diary of the Dead» και «Survival of the Dead» (2007 & 2009, αντίστοιχα). Η Σούζαν βρήκε τους Πάολο Ζελάτι, Τζο Νέτερ και Ρόμπερτ Λούκας (με τον πρώτο ο Ρομέρο συνεργάστηκε στην αρχική συγγραφή), άρχισαν την συνεργασία και απ' ότι φαίνεται υπάρχουν οι πρώτοι καρποί.

«Έδωσα στον Ζελάτι τις ευλογίες μου, αρκεί να ήμουν παρούσα σε κάθε στάδιο ώστε να είναι αντάξιο του οράματος του Τζορτζ. Πιστεύω θα ήταν 100% ευτυχής με τη συνέχεια. Αυτή ήθελε να είναι η τελευταία του σφραγίδα στο είδος».

Ωραία όλ' αυτά, ύποπτα επίσης, σταθερά ενοχλητικό που παροικούντες την Ιερουσαλήμ πιστεύουν ότι γνωρίζουν τις βουλές του Κυρίου, ωστόσο αναμένουμε άλλη μια εξαργύρωση ονόματος που εκτός του να πιστεύει ότι το έκανε όπως θα το έκανε ο δημιουργός (επειδή ας πούμε αν το σενάριο το λέει, αρκεί), κάποιες ικμάδες του εμπνευσμένου, ελπίζεις, θα υπάρχουν στο τελικό αποτέλεσμα.