Το φουτουριστικό, αισθησιακό κινηματογραφικό ευαγγέλιο «Divino Amor» στις Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
17:45
2/8

Το φουτουριστικό, αισθησιακό κινηματογραφικό ευαγγέλιο «Divino Amor» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το ερωτικό δράμα του Βραζιλιάνου Γκαμπριέλ Μασκάρο («Neon Bull»), που εντυπωσίασε φέτος το Σάντανς και τη Μπερλινάλε, έρχεται να ερεθίσει τους «πιστούς» των Νυχτών Πρεμιέρας!

Από τον Πάνο Γκένα

Μήπως η πίστη μπορεί να κινήσει κάτι περισσότερο από βουνά;

H Τζοάνα είναι κοινωνική λειτουργός που εργάζεται ως σύμβουλος ζευγαριών σε διάσταση. Αντιμετωπίζει καθημερινά παντρεμένα ζευγάρια λίγο πριν τον χωρισμό, γνωρίζει όμως πολύ καλά πως υπάρχει ένας τρόπος για να σώσουν το γάμο τους. Η λύση ονομάζεται Divino Amor, μία θρησκευτική σέκτα με εύλογη αποστολή να βοηθήσει το ποίμνιο ψυχολογικά και... όχι μόνο! Παράλληλα η επιθυμία της Τζοάνα και του συντρόφου της Ντανίλο για ένα παιδί δεν έχει καρποφορήσει, κάτι που δοκιμάζει τη σχέση τους. Μία μέρα η Τζοάνα θα ανακαλύψει πως είναι έγκυος, αλλά το παιδί δεν είναι του Ντανίλο. Θαύμα ή θύμα πολυγαμίας;

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης και εικαστικός Γκαμπριέλ Μασκάρο («Neon Bull», «August Winds») επιχειρεί ένα λατρευτικό κινηματογραφικό ευαγγέλιο στην απόλαυση, τοποθετεί διακριτικά την πλοκή σε μία μελλοντική Βραζιλία του 2027 και ταυτόχρονα πλημμυρίζει την οθόνη με αδιάκριτο softcore ερωτισμό. Αισθησιακά neon χρώματα, γυμνά σώματα και μία ευρηματική χρήση της σκηνογραφίας κορυφώνουν το φουτουριστικό του δράμα, το οποίο γαργαλά τολμηρά τις αισθήσεις κι εναλάσσει πονηρά την πίστη με την ηδονή. Συντονισμένη σε μία ιδιαίτερη ισορροπία σάτιρας και θρησκοληψίας, η γενναία πρωταγωνίστριά του Ντίρα Παές παραδίδεται στη «θεϊκή αγάπη» ψυχή τε και σώματι.

Η ταινία «Divino Amor» θα προβληθεί στο τμήμα Festival Darlings του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.