Η Disney ζωντανεύει το «Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου» - cinemagazine.gr
16:41
22/1

Η Disney ζωντανεύει το «Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου»

Άλλο ένα animation του κλασικού καταλόγου της εταιρίας παίρνει το δρόμο για τη live-action εκδοχή του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Sword in the Stone» (στα ελληνικά «Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου») ήταν το τελευταίο animation της Disney πριν τον θάνατο του ιδρυτή της, Γουόλτ Ντίσνεϊ. Κυκλοφόρησε το 1963 και αναφέρονταν στο γνωστό μύθο του βασιλιά Αρθούρου, τη φιλία του με τον μάγο Μέρλιν και το τράβηγμα του μυθικού Εξκάλιμπερ από έναν βράχο, κάτι που τον έκανε εκλεκτό για το θρόνο της Αγγλίας. 

Από τότε βέβαια η ιστορία του Αρθούρου απασχόλησε αρκετές φορές τον κινηματογράφο, με τελευταία διασκευή την περσινή του Γκάι Ρίτσι που δεν είχε την αναμενόμενη πορεία στα ταμεία. Παρά λοιπόν το ότι ο μύθος μοιάζει πλέον με μη δελεαστική πρώτη ύλη, η Disney ποντάρει στην κληρονομιά των δικών της παραγωγών και με όχημα το δικό της φιλμ του 1963 θα φτιάξει κάτι καινούριο. Το πιο εντυπωσιακό στην ανακοίνωση της εταιρίας, είναι το όνομα του σκηνοθέτη με τον οποίο συμφώνησε. Ο Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο έχει παρουσιάσει ως τώρα σκοτεινές και horror ταινίες («Intacto», «28 Εβδομάδες Μετά». «Intruders») και αυτό το πάντρεμα μοιάζει ιδιαίτερο.  

Χωρις να δοθούν άλλες λεπτομέρειες για πρωταγωνιστές και ημερομηνία κυκλοφορίας, το «Sword in the Stone» μπαίνει στη μακρά πλέον λίστα κλασικών ταινιών της Disney που μετατρέπονται σε live-action ταινίες, αφού μετά την «Ωραία Κοιμωμένη» (ως «Maleficent»), τη «Σταχτοπούτα», την «Πεντάμορφη και το Τέρας» και το «Βιβλίο της Ζούγκλας», ήδη γυρίζονται τα «Αλαντίν», «Ντάμπο» και «Βασιλιάς των Λιονταριών». Και αν όλα τα εγχειρήματα ως τώρα αποδίδουν μεγάλα κέρδη, κάποια στιγμή η εταιρία θα ξεμείνει από ταινίες.