Το AOAFF ταξιδεύει στην Μύκονο με αποσκευές τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι» και το «Moulin Rouge!» - νεα || cinemagazine.gr
12:02
6/7

Το AOAFF ταξιδεύει στην Μύκονο με αποσκευές τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι» και το «Moulin Rouge!»

Το 12ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στην Μύκονο παρέα με τον απόλυτο Dude του σινεμά και την ρομαντική, μουσική φαντασμαγορία του Λούρμαν! 12 -13 Ιουλίου στην Παραλία Αγ. Άννας (παραλία Περρή) στη Χώρα Μυκόνου σε συνεργασία με το Mykonos Art Festival.

Φέτος, το 12ο Athens Open Air Film Festival, με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάζει πλώρη για τη Μύκονο διοργανώνοντας για πρώτη φορά δύο εντυπωσιακές υπαίθριες προβολές, δίπλα από τη θάλασσα και κάτω από τα αστέρια, στο ξακουστό νησί των ανέμων, με πολυαγαπημένες ταινίες, άφθονες εκπλήξεις και δωρεάν είσοδο.   

Στη Μύκονο, όπου οι παραθαλάσσιες προβολές πραγματοποιούνται στις 12 και 13 Ιουλίου σε συνεργασία με το Mykonos Art Festival, κάτοικοι και επισκέπτες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Τζεφ Μπρίτζες ως θρυλικό ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και να γιορτάσουν την πανσέληνο του Ιουλίου χορεύοντας, τραγουδώντας και ερωτοτροπώντας με τους Νικόλ Κίντμαν και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ MOULIN ROUGE! του Μπαζ Λούρμαν. Εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σύστημα και ζωηρές φωτιστικές εγκαταστάσεις θα πλαισιώνουν κάθε ταινία, ενώ πριν από κάθε προβολή δροσιστικές μουσικές θα υποδέχονται το κοινό. 

Οι προβολές θα γίνουν στην παραλία Αγίας Άννας (παραλία Περρή), Χώρα Μυκόνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

σε συνεργασία με το

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ | 21:30 
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ (The Big Lebowski)  

Σκηνοθεσία: Τζόελ και Ίθαν Κοέν 
Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Μπουσέμι, Τζον Τορτούρο, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Μπεν Γκαζάρα, Σαμ Έλιοτ
Διάρκεια: 119'
Έτος παραγωγής: 1998 

Υποτιμήθηκε στον καιρό του, προτού τον αγαπήσουν ακόμα κι όσοι αγνοούν άλλους κομβικούς σταθμούς στην πολυβραβευμένη φιλμογραφία των Κοέν. Οι μπελάδες ωστόσο του παροιμιωδώς ράθυμου Τζεφ «The Dude» Λεμπόφσκι, που ξεκίνησαν από μια ατυχή συνωνυμία κι ένα λερωμένο χαλί, ανυψώθηκαν στη σφαίρα του λατρευτικού cult, παρέα με μορφές ανεπανάληπτες όπως αυτές του Τζον «Τζίζους» Τορτούρο, του ιδιαιτέρως ευέξαπτου Τζον Γκούντμαν, του μονίμως δεκτικού Στιβ Μπουσέμι, της μοιραίας Τζουλιάν Μουρ ή, βεβαίως, του κλινικά ευγενούς Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν σε έναν από τους πλέον αξιομνημόνευτους δεύτερους ρόλους μιας επιβλητικής καριέρας. 

Στο δικό τους γήπεδο, που δεν είναι άλλο από αυτό της σπαρταριστής ειρωνείας, εκεί δηλαδή όπου η κωμική τους φλέβα πετύχαινε ανέκαθεν διάνα, αποτυπώνοντας τον προδιαγεγραμμένο θρίαμβο των ηλιθίων οι οποίοι κολυμπούν στα απόνερα του αμερικανικού ονείρου, οι Κοέν υπογράφουν τη σατιρική επιτομή τους. Κι αν σήμερα πια, ο κορυφαίος ρόλος του Τζεφ Μπρίτζες έχει πλημμυρίσει τα social media σε μορφή meme ή λογίζεται από μερικούς ως η πιο cool -κατά λάθος- θεότητα που εμφανίστηκε ποτέ στο σινεμά, ο σαρωτικός φιλμικός του αντίκτυπος δεν έχει χάσει πόντο απ’ την ακρίβεια ή τα μοναδικά του φάλτσα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ | 21:30
MOULIN ROUGE!
Προβολή κάτω από την πανσέληνο

Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ρίτσαρντ Ρόξμπεργκ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τζον Λεγκουιζάμο
Διάρκεια: 127' 
Έτος παραγωγής: 2001 

«Αυτή η ιστορία είναι για την αλήθεια, την ομορφιά, την ελευθερία, μα πάνω απ' όλα για τον έρωτα»: το 2001, και σε έναν κόσμο που δεν ήταν ακόμη έτοιμος, ο Μπαζ Λούρμαν ολοκληρώνει την «Τριλογία της Κόκκινης Κουρτίνας», μετατρέποντας τον θρυλικό «Κόκκινο Μύλο» στην καρδιά του Παρισιού σε ένα πυργώδες κι αστραφτερό τζουκ μποξ. Από τα παράθυρα και τις σκαλωσιές στο αμαρτωλό σώμα του, μπορεί κανείς να ακούσει και τα πάθη ολόκληρης της φεγγαρόλουστης Μονμάρτης. Μέσα στην κεντρική σάλα και τις ιδιωτικές του κάμαρες, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες όλων των εποχών υφαίνουν με τους στίχους τους το καταραμένο ρομάντζο του Κριστιάν και της Σατίν, ενός συγγραφέα έτοιμου να παραδοθεί στις απολαύσεις της μποέμικης ζωής και μιας χορεύτριας που μεγάλωσε μέσα στο καμπαρέ κι ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άπληστο δούκα.

Θα τους προλάβει όμως η μοίρα, η ίδια που σφραγίζει τα κορυφαία μελοδράματα, σαν αυτά στα οποία το γνήσιο υπερθέαμα του Μπαζ Λούρμαν ονειρεύεται να μοιάσει. Το «Moulin Rouge!» παραμένει η ύστατη χολιγουντιανή φαντασμαγορία σε έναν πλανήτη που έχει ξεχάσει να εντυπωσιάζεται. Και παρά τα χορευτικά, τη μουσική, την αστερόσκονη, τα πυροτεχνήματα και τις μυριάδες ποπ αναφορές, το δευτερόλεπτο που προβάλλει δεν σε αφήνει να ξεχάσεις στιγμή «το πιο σημαντικό πράγμα που θα μάθεις ποτέ στη ζωή σου».

Διαβάστε το αναλυτικό μας πρόγραμμα ΕΔΩ.
Κάντε join στο FACEBOOK EVENT μας.
Ακολουθήστε μας στο ΝΕΟ INSTAGRAM του Φεστιβάλ. 

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.