27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου - νεα || cinemagazine.gr
11:42
25/9

27ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου

Ο «Πολίτης Κέιν», η καλύτερη ταινία όλων των εποχών σε απαστράπτουσα 4Κ κόπια, τα βραβευμένα σε Κάννες και Βερολίνο «Το Χειρότερο Κορίτσι στον Κόσμο» και «Ο Άντρας των Ονείρων μου»,  οι «Πικροδάφνες» της νυχτερινής Αθήνας από την Πάολα Ρεβενιώτη, το ντοκιμαντέρ για τον Ντας Σνόου, ελληνικές μικρού μήκους, ο Νίκολας Κέιτζ και ο Σίον Σόνο, αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22/9 - 3/10). 

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, είναι εδώ! Τρία Διαγωνιστικά τμήματα, νέοι δημιουργοί, αληθινές ιστορίες, ελληνικές μικρού μήκους, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς μέσα σε 12 μέρες (και Νύχτες).

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, ενώ ένα μέρος των ταινιών του προβάλλεται σε ψηφιακή πλατφόρμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κατεβάστε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Αγοράστε εισιτήρια online στο παρακάτω λινκ viva.gr:
https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/27o-diethnes-festival-kinimatografou-tis-athinas-nychtes-premieras/

This is Orson Welles
ΑΘΑΝΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ / THE IMMORTAL STORY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Διαρκεί μόλις μία ώρα κι όμως αμέτρητα κείμενα έχουν γραφτεί μέσα στα χρόνια για την παραμυθένια διασκευή του Γουέλς σε ένα θεσπέσιο διήγημα της Κάρεν Μπλίξεν όπου ένας μοναχικός ηλικιωμένος αριστοκράτης στο τέλος της ζωής του θέτει ως ύστατη επιθυμία του να αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέψει ένα παλιό ναυτικό μύθο σε πραγματικότητα. Μόνο που ο θρίαμβος της φαντασίας θα αποβεί καθολικός στο ατόφιο φιλμικό διαμάντι που στολίζει με την παρουσία της η Ζαν Μορό.

Προβάλλεται με την ταινία «Too Much Johnson». 

25/09/2021, 17:00, ΔΑΝΑΟΣ

This is Orson Welles 
TOO MUCH JOHNSON

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημα του Όρσον Γουέλς στέκει ως αυτόνομος και μπριόζος φόρος τιμής στη βωβή κωμωδία. Προβολή απαραίτητη για κάθε μελετητή και οπαδό του δημιουργού, καθώς μέσα σε 66 αμοντάριστα λεπτά παρελαύνουν επί της οθόνης οι πιο καθοριστικές από τις επιρροές του.

Προηγείται της κύριας προβολής της ταινίας «Αθάνατη Ιστορία / The Immortal Story / Une Historie Immortelle».

25/09/2021, 17:00, ΔΑΝΑΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Γ’
Διάρκεια: 61'

Πρώτο Μπάνιο / First Swim
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Alexandros Kostopoulos

Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των διακοπών τους. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Ο Φοιτητής / The Student
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Vasileios Kalamakis

Μια ταινία που διαδραματίζεται μέσα στο άρμα που εισέβαλε τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από τα πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τόσο την Ελλάδα λόγω του αιματοκυλίσματος των ημερών της κατάληψης της σχολής.

A La Carte
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Taxiarxis Deligiannis, Vasilis Tsiouvaras

Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή, με στόχο την απόκρυψη ενός σκανδάλου που τον αφορά. Μαζί με το δημοσιογράφο ακροβατούν σε ένα σκοινί που τεντώνει επικίνδυνα από τις αποκαλυπτικές αντιδράσεις των ακροατών και τις πιέσεις των φαρμακευτικών και της κυβέρνησης.

Every Sunday
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Keti Papadema

Μια ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο προετοιμάζει έναν διαγωνισμό ομορφιάς, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση τους στην κυπριακή κοινωνία. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της δράσης ενός κατά συρροή δολοφόνου με θύματα ξένες εργάτριες, προκαλεί τις αντιδράσεις της Φιλιππινέζικης κοινότητας.

25/09/2021, 18:00, ΙΝΤΕΑΛ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΝΑΥΤΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ / MARINER OF THE MOUNTAINS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Karim Aïnouz

O βραβευμένος στις Κάννες σκηνοθέτης του «Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο» επισκέπτεται για πρώτη φορά τη γενέτειρα του πατέρα του, αναζητώντας τα ίχνη από το παρελθόν της οικογένειάς του. Κι ο θεατής γίνεται αναγνώστης ενός πολύ προσωπικού ταξιδιωτικού ημερολογίου, ακροατής σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, κοινωνός μιας ελεγείας για το τέλος της αποικιοκρατίας. Ένα υπαρξιακό οπτικό ποίημα.

25/09/2021, 19:30, ΤΡΙΑΝΟΝ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΓΑΜ**ΕΝΗ ΔΕΚΑΡΑ / ZERO FUCKS GIVEN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Emmanuel Marre, Julie Lecoustre

Αεροσυνοδός ταξιδεύει ανά την Ευρώπη και στα ενδιάμεσα των πτήσεων παραδίδεται στο αλκοόλ και στις tinder διεξόδους, ζώντας σε μια λούπα κακής τέκνο και ακόμη χειρότερων ραντεβού. Όμως μια αναπάντεχη απόλυση την αναγκάζει να επιστρέψει στην οικογένεια της και να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος σαρώνει ερμηνευτικά όποιον τολμά να μοιραστεί μαζί της το κάδρο σε ένα δράμα για μια ζαλισμένη γενιά που αναζητά τις δικές της εξόδους κινδύνου.

Παρουσία των δημιουργών.

25/09/2021, 19:45, ΔΑΝΑΟΣ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ / I’M YOUR MAN

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maria Schrader

Καριερίστα αρχαιολόγος δέχεται να γίνει πειραματόζωο για λογαριασμό high tech εταιρείας που κατασκευάζει ιδανικούς εραστές. Όμως το σαγηνευτικό ανδροειδές που της αντιστοιχεί, αποδεικνύεται απρόσμενα ανθρώπινο. Η σκηνοθέτις του «Unorthodox» και ο κούκλος -κυριολεκτικά και μεταφορικά- Νταν Στίβενς του «Downton Abbey» μπαίνουν στην αρένα των ευφάνταστων κομεντί και των σύγχρονων σχέσεων, στοχαζόμενοι παιχνιδιάρικα πάνω σε έννοιες όπως η ανθρώπινη κατάσταση και η (ανεκπλήρωτη) επιθυμία. Αργυρή Άρκτος Ερμηνείας για την Μάρεν Έγκερτ.

25/09/2021, 19:45, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΑΝΑ / THE FIRST DEATH OF JOANA

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cristiane Oliveira

Νότια Βραζιλία, καλοκαίρι. Η δεκατριάχρονη Ζουάνα αποχαιρετά μία αγαπημένη της συγγενή. Η πρώτη της θλίψη συνοδεύεται, όμως, με ένα αναπάντητο αίνιγμα: αληθεύει ότι η «θεία Ρόζα» έφυγε χωρίς να έχει βρεθεί ποτέ με άντρα; Μαζί με την κολλητή της, η Ζουάνα ξεκινά μια έρευνα για το παρελθόν της Ρόζα συνειδητοποιώντας ότι, όπως και η ίδια, όλες οι γυναίκες στην οικογένειά της έχουν από ένα μυστικό. Θαυμάσια ταινία ενηλικίωσης, που προσεγγίζει πολύπλευρα την εφηβική ψυχοσύνθεση μέσα από τις ζωές και τα μυστικά των άλλων, την απώλεια, την φιλία, αποθεώνoντας την σεξουαλικότητα που πάντα ανακοινώνει αναπάντεχα τον ερχομό της.

25/09/2021, 19:45, ΡΙΒΙΕΡΑ

This is Orson Welles 
ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΪΝ / CITIZEN KANE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Orson Welles

Ένας μεγιστάνας πεθαίνει εκστομίζοντας μια λέξη που τυλίγει αινιγματικά την θυελλώδη ζωή του. Ένας δημοσιογράφος επιχειρεί μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του εκλιπόντος να ανασυνθέσει μια ζωή και, ίσως, να την εξηγήσει.

Το ντεμπούτο του 25χρονου Γουέλς είναι μια από τις πιο συζητημένες ταινίες του κινηματογράφου. Η δε πατρότητά της, για λόγους που αποτελούν αίτιο ψυχαναλυτικής έρευνας, άλλοτε αμφισβητείται κι άλλοτε υπερτιμάται. Πέρα όμως από την ματαιοδοξία, υπάρχει η ουσία μιας ταινίας που μεμιάς συνόψισε και άλλαξε τον κινηματογράφο. Υπάρχει η συντριπτική διαπίστωση ότι μια ζωή μπορεί να περιγραφεί, αλλά όχι και να διαλευκανθεί. Υπάρχει η λατρευτική πίστη στην κάμερα (άλλωστε μόνο ο θεατής θα μάθει την αλήθεια) και η αυτοβιογραφική τραγωδία ότι, κατά μία έννοια, εδώ άρχισε και εδώ τελείωσε μια de facto μέγιστη καριέρα. 

Η καλύτερη ταινία όλων των εποχών σε απαστράπτουσα 4K αποκατεστημένη κόπια και επετειακή προβολή 80 ετών από την πρεμιέρα της. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

25/09/2021, 20:00, ΙΝΤΕΑΛ

Μουσική & Φιλμ 
BUDDY GUY: ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΘΛΙΨΗ / BUDDY GUY: THE BLUES CHASE THE BLUES AWAY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Devin Chanda, Matt Mitchener, Charles Todd

Από τις βαμβακοφυτείες στη Λουιζιάνα μέχρι τις πρώτες session εμφανίσεις πλάι στους Muddy Waters, Howlin' Wolf και Otis Rush και από τα εννέα κερδισμένα βραβεία Γκράμι μέχρι την θρυλική πλέον ζωντανή του εμφάνιση στον Λευκό Οίκο, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, αυτό το ντοκιμαντέρ συνιστά το πολύτιμο χρονικό μιας ακριβοθώρητης καριέρας και της περιπετειώδους ζωής ενός από τους σπουδαιότερους των μπλουζ του Σικάγο, του Buddy Guy. Eric Clapton, Keith Richards, Carlos Santana, John Mayer, Stevie Ray Vaughn και άλλοι πολλοί αποτίουν φόρο τιμής στο θρύλο που σφυρηλάτησε την κιθάρα όπως κανένας άλλος μέχρι σήμερα.

25/09/2021, 20:00, ΣΤΕΛΛΑ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
Η ΒΟΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / THE RUMBLE OF THE WORLD

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Petros Sevastikoglou

Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη. Συναντώντας νέους στις χώρες αυτές πιάνουμε έναν παλμό που προμηνύει μια έκρηξη. Η πτώση του κομμουνισμού, η κρίση του καπιταλισμού, οι οικολογικές καταστροφές, τα μεταναστευτικά ρεύματα, η παγκοσμιοποίηση, μια σειρά από προκλήσεις που έχουν οδηγήσει τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή εκτεθειμένη και με μέλλον αβέβαιο. Όμως τα λόγια, οι εικόνες, οι ήχοι και η μουσική της συνθέτουν τις νότες μιας «Βοής του Κόσμου» που έρχεται. Ένα οικουμενικό road movie για τη σημασία του να είσαι νέος σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς.

Παρουσία του σκηνοθέτη.

25/09/2021, 20:00, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Ζωές σε Μετάβαση: Trans Cinema Matters 
ΟΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ / OLEANDERS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Paola Revenioti

Η Πάολα Ρεβενιώτη, η Μπέτυ Βακαλίδου και η Εύα Κουμαριανού, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, σε μια νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους της πόλης που ξεκίνησαν τη σεξεργασία από νεαρή ηλικία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπήθηκαν, τα μέρη στα οποία αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν ηρωικά.

Η ταινία θα προβληθεί μαζί με την ταινία «Μπέττυ». Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν παρουσία των δημιουργών τους.

25/09/2021, 21:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

Ζωές σε Μετάβαση: Trans Cinema Matters 
ΜΠΕΤΤΥ / BETTY

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Dimitris Stavrakas

Μια μικρού μήκους ταινία που αφηγείται το 24ωρο μιας τρανς γυναίκας. Με αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή της, εικόνες από την τωρινή, καθώς η μέρα βαδίζει προς το τέλος της, το παρελθόν και το παρόν τέμνονται.

Προηγείται της κύριας προβολής της ταινίας «Πικροδάφνες». Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν παρουσία των δημιουργών τους.

25/09/2021, 21:45, ΤΡΙΑΝΟΝ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
LUZZU

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alex Camilleri

Μαλτέζος ψαράς παλεύει να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, κόντρα στον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα αναγκαστεί να υποκύψει στους κανόνες του παιχνιδιού. Σκηνοθετικό ντεμπούτο κοινωνικού ρεαλισμού που θα έκανε τους αδελφούς Νταρντέν περήφανους, από την πλέον ανέλπιστη γωνιά του κινηματογραφικού χάρτη (Μάλτα), με ένα απόλυτα δίκαιο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς για τον ερασιτέχνη - και ψαρά στην πραγματική ζωή - πρωταγωνιστή του.

Παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή.

25/09/2021, 22:00, ΣΤΕΛΛΑ

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΦΥΓΑΜΕ / HIT THE ROAD

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Panah Panahi

Η ταινία ξεκινά στη μέση ενός road trip αγνώστου προορισμού και προελεύσεως. Μια τετραμελής οικογένεια κινείται σχεδόν συνωμοτικά προς τη Δύση. Κανείς δεν ξέρει, ούτε και πρέπει να μάθει πού πηγαίνουν. Ειδικά ο εξάχρονος γιος (συγκρατήστε το όνομα Ραγιάν Σαρλάκ). Ένα ταλαιπωρημένο SUV, που διασχίζει τις δαντελένιες οροσειρές της Περσίας, γίνεται το ιδανικό όχημα για ένα συγκινητικό ντεμπούτο. Σκηνοθέτης πολλά υποσχόμενος, ο γιος του Τζαφάρ Παναχί παρακολουθεί τα σιωπηλά πάθη να γίνονται μουσική στη διαπασών και στη συνέχεια να δραπετεύουν από τα ανοιχτά παράθυρα για να συναντήσουν έννοιες όπως η οικογένεια και η ανιδιοτελής αγάπη.

25/09/2021, 22:15, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ - Stranger Than Fiction 
ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ / MOMENTS LIKE THIS NEVER LAST

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cheryl Dunn

Περιφρόνησε μια οικογένεια προνομίων, περιπλανήθηκε στα πιο κακόφημα μέρη της Νέας Υόρκης, πήρε όσα ναρκωτικά και αλκοόλ αντέχει ένας οργανισμός και πάτησε τέρμα γκάζι προς το πρόωρο τέλος του. Ενδιάμεσα, ωστόσο, ο Ντας Σνόου έγραψε ιστορία στο κίνημα των γκραφίτι, αντιπροσώπευσε στις θρυλικές Polaroid του έναν κόσμο καταραμένων και δημιούργησε μια ακέραιη εκδοχή τέχνης που καθρέφτισε την αντικουλτούρα των 90s. Tην ιστορία ενός αυτοκαταστροφικού πρίγκιπα της μεγαλούπολης διηγείται ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, φτιαγμένο από ιλιγγιώδεις εικόνες και ήχους, από στιγμιότυπα ενός χρόνου που περνά αστραπιαία και μιας ζωής που φωτίζει και καίγεται ταυτόχρονα. Όπως ένα κερί.

25/09/2021, 22:15, ΡΙΒΙΕΡΑ

Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ - Festival Darlings 
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / THE WORST PERSON IN THE WORLD

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joachim Trier

Η τριαντάχρονη Τζούλι δεν ξέρει τι γυρεύει από τη ζωή της. Κι ενώ ο φίλος της θέλει να κάνουν οικογένεια, εκείνη ερωτεύεται ξαφνικά κάποιον άλλο. Η απρόβλεπτη φύση του έρωτα και τα μυστήρια της επιθυμίας γίνονται πνευματώδης και γουντιαλενικών αποχρώσεων κομεντί στα χέρια του καταξιωμένου σκηνοθέτη της «Thelma» ο οποίος υπογράφει την feelgood έκπληξη της χρονιάς. Πανάξιο βραβείο Ερμηνείας του Φεστιβάλ Καννών στην πρωταγωνίστρια-αποκάλυψη.

25/09/2021, 22:30, ΔΑΝΑΟΣ

This is Orson Welles 
ΟΘΕΛΛΟΣ / OTHELLO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Orson Welles

Σε μια καλλιτεχνική ζωή γεμάτη ατυχία, τιμωρία, σκληρές ικεσίες και παταγώδεις εμπορικές αποτυχίες, ο «Οθέλλος» και τα θυελλώδη του γυρίσματα που κράτησαν τέσσερα χρόνια, συνιστούν μια τρανή απόδειξη της πεισματικής προθυμίας του σκηνοθέτη να συνεχίσει το όραμά του ακόμη και μέχρι τα πέρατα της γης. Η διάνοια του Γουέλς πίσω από την κάμερα ζωντανεύει ένα από τα πιο σκοτεινά έργα του Βάρδου, το οποίο αποτυπώνεται σε ένα υποβλητικό ασπρόμαυρο κάδρο, καθώς αυτή η αξιοθαύμαστη κινηματογραφική χειροτεχνία γεμάτη καρδιά, ζήλο και αίμα αποτελεί μέχρι σήμερα ένα ιερό εγχειρίδιο για πώς να φτιάχνεις και το πώς να βλέπεις σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες του 1952.

25/09/2021, 22:30, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά τα Μεσάνυχτα - After Hours 
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ / PRISONERS OF THE GHOSTLAND

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sion Sono

Σε ένα μεταποκαλυπτικό σύμπαν, ο Νίκολας Κέιτζ με κολλητή δερμάτινη περιβολή πρέπει να σώσει την αιχμάλωτη κόρη (Σοφία Μπουτέλα) ενός διεφθαρμένου Κυβερνήτη πριν εκραγούν οι βόμβες που είναι προσαρτημένες στους όρχεις του. Αγγλόφωνη πρώτη του Σόνο, ιαπωνικό ντεμπούτο του Κέιτζ, το πεπρωμένο επιτέλους ενώνει δύο αγρίους της έβδομης Τέχνης που μιλούν την ίδια γλώσσα και όσα ακολουθούν δεν είναι παρά ένα σερτζιολεονικών απόηχων υγρό όνειρο του σινεμά για το σινεμά, ή αλλιώς η απόλυτη συνάντηση των ταινιών σαμουράι με το γουέστερν. Αν το «Mandy» ήταν το ορεκτικό, ετοιμαστείτε για το κυρίως γεύμα.

25/09/2021, 23:00, ΙΝΤΕΑΛ