Μεταμορφώσεις: Ο Ζακ Οντιάρ ετοιμάζει μιούζικαλ στα Ισπανικά! - νεα || cinemagazine.gr
10:45
13/5

Μεταμορφώσεις: Ο Ζακ Οντιάρ ετοιμάζει μιούζικαλ στα Ισπανικά!

Τοποθετημένο στον κόσμο των ναρκωτικών του Μεξικού, το για την ώρα τιτλοφορημένο «Emilla Perez» θα έχει στο κέντρο του μια τρανς ναρκο-βαρώνη εμπνεόμενο από βιβλίο του Μπορίς Ραζόν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αυτά είναι ρίσκα. Γιατί η αλήθεια είναι ποιος θα περίμενε αλλαγή χώρας, ριζική αλλαγή είδους και γλώσσας από έναν δημιουργό φτασμένο, ίσως και κουρασμένο θα έλεγε ένας αρνητής, που στα 70 του επιχειρεί κάτι ανάλογο.

Έτσι λοιπόν ο Ζακ Οντιάρ, των τριών Φοινίκων στις Κάννες (ένας Χρυσός, ένας Σεναρίου και ένα Μεγάλο Βραβειο της Επιτροπής - και μάλιστα για τρεις διαφορετικές ταινίες) ετοιμάζει ταινία για μια τρανς Μεξικανή αρχόντισσα των ναρκωτικών, από μια ιστορία αντλούμενη εκ του «Ecoute» του Μπορίς Ραζόν.

Το μιούζικαλ θα είναι στα ισπανικά, σεναριακή εγγύηση πίσω του ο μόνιμος του Οντιάρ Τομά Μπιντγκέν, ενώ το όπισθεν της μηχανής καστ τονώνεται ιδιαίτερα από την παρουσία του συνθέτη/ενορχηστρωτή Κλεμάν Ντουκόλ και της Γαλλίδας Καμίλ που υπογράφουν τα τραγούδια. Επιμελητής τους θα είναι ο Πιερ-Μαρί Ντρου, της φήμης της «Annette» και χορογράφος ο Φιλίπ Ζαμέ.

Μπροστά από την κάμερα είναι σε συζητήσεις οι Σελένα Γκόμεζ και Ζόι Σαλντάνα, ενώ τον κεντρικό ρόλο της τρανς ναρκοβαρώνης θα αναλάβει, σύμφωνα με τις φήμες, η Ισπανίδα τρανς ηθοποιός, Κάρλα Σοφία Γκασκόν (την ξέρετε ίσως από το μεξικανικό «Nosotros los Nobles» του 2013). Και αυτή η ταινία θα είναι στις πωλήσεις των φετινών Καννών, μια ακόμα από τις πάμπολλες που έχουμε ήδη αναφέρει για φέτος, γεγονός που πιστοποιεί την νευραλγική σημασία του φεστιβάλ για τον κινηματογραφικό παραγωγικό κόσμο.

Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.