Η Έμιλι Μπλαντ καπαρώνει τον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον επόμενο Σπίλμπεργκ - νεα || cinemagazine.gr
9:12
14/6

Η Έμιλι Μπλαντ καπαρώνει τον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον επόμενο Σπίλμπεργκ

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία της ηθοποιού με τον σκηνοθέτη, στην πρώτη ταινία του εδώ και πολλά-πολλά χρόνια που θα επιχειρήσει να υπενθυμίσει τι θα πει blockbuster υπογραφής.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Όπως οι αναγνώστες μας καλώς γνωρίζουν, η ημερομηνία είναι 15.5.2026. Τότε προγραμματίζεται από την Universal η ταινία που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λογαριάζει σαν ένα είδος επιστροφής στο blockbuster. Εξού και η ημερομηνία, από τις σπανιότατες πια φορές που κλείνει «περίοδο blockbuster». Το είχε κάνει το 2016 με το BFG (το οποίο απέφερε 200 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ψίχουλα για τις προσδοκίες) και το έκανε πραγματικά στον 4ο Ιντιάνα τον Μάιο του 2008 και έφτιαξε την 3η εμπορικότερη ταινία της χρονιάς στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από τον Σκοτεινό Ιππότη και σε σχεδόν πλήρη ισοψηφία με τον πρώτο Iron Man.

Τώρα λοιπόν έχουμε το κλείσιμο της Έμιλι Μπλαντ, της συμπαθέστατης - και κάπως παράδοξης - a lister που με μια σειρά από καλές επιλογές έχει εισέλθει και κρατηθεί σε αυτήν, αν και πρέπει να πει κανείς ότι δύσκολα αποδεικνύεται ότι είναι οι πλάτες της που έχουν κάνει blockbuster τις ταινίες. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι εξυπηρετεί άψογα και τουλάχιστον στην Μαίρη Πόππινς είχε όντως δύσκολο έργο. (Το 2018 με αυτό και το πρώτο Ήσυχο Μέρος, ήταν μια τρομερή χρονιά για αυτήν.)

Για την ταινία δεν υπάρχει τίποτα να έχει διαρρεύσει - και δύσκολα θα υπάρξει μέχρις ότου το θελήσει η επικοινωνία της ταινίας, ο «ανταγωνιστικός» Σπίλμπεργκ φαίνεται να θέλει μια ακόμα φορά να δηλώσει παρών στο είδος που του καταλογίζουν πώς γέννησε. Ο Ντέιβιντ Κεπ αναλαμβάνει το σενάριο, στηριγμένο σε ιστορία του ίδιου του Σπίλμπεργκ. Τέλος, η ταινία αναφέρεται σαν διπλού πρωταγωνιστικού ρόλου, δεν ξέρουμε αν είναι ανδρικός ή γυναικείος, οπότε αναμονή (και) για το δεύτερο όνομα.

Viva Steven, γενικώς.