Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»! - νεα || cinemagazine.gr
10:58
27/1

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»!

Η επιτυχημένη διεθνής πορεία του Χρήστου Νίκου συνεχίζεται μετά τα «Μήλα», με νέα ταινία, εξαιρετική πρωταγωνίστρια και την σφραγίδα της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή.

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγες μέρες πριν μάθουμε αν τα πολυβραβευμένα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, που έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, θα καταφέρουν να συμπεριληφθούν στη λίστα των 15 φιναλίστ για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας (η ανακοίνωση θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου), μία νέα είδηση για τον ταλαντούχο, Έλληνα σκηνοθέτη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline το επόμενο βήμα του Νίκου θα είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του «Fingernails» με πρωταγωνίστρια την Κάρεϊ Μάλιγκαν, σταθερή και ποιοτική ερμηνευτική δύναμη, η οποία την τελευταία περίοδο συγκεντρώνει θετικά σχόλια και βραβεία για την ερμηνεία της στο «Romising Young Woman» (διαβάστε την γνώμη μας εδώ).  

Το «Fingernails» θα έχει την υψηλή εποπτεία της Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή και συγκεκριμένα της εταιρείας της Dirty Films με συνεργάτες του Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον, επισφραγίζοντας την δημιουργική σύμπραξη που είχαν με τον Νίκου και στα «Μήλα».

Η ταινία βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σκηνοθέτης δουλεύει το σενάριο με τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στέινερ, γνωστού από το πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου, και τον συνεργάτη του στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη. Βασικός χαρακτήρας θα είναι η Άννα (Μάλιγκαν), μία γυναίκα που νιώθει ότι η μακροχρόνια σχέση της βαλτώνει και αναζητά λύση σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που μελετά την παρουσία της «ρομαντικής» αγάπης στα ζευγάρια.

«Το "Fingernails" εξερευνά την σύγχρονη εμπειρία των σχέσεων και του ρομαντισμού, που αν και φαινομενικά είναι πιο προσιτός από ποτέ, παραμένει αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος» δήλωσε ο Νίκου. «Γράψαμε τον χαρακτήρα της Άννας έχοντας κατά νου την Κάρεϊ Μάλιγκαν και είμαστε ενθουσιασμένοι που είπε αμέσως ναι. Η Κάρεϊ είναι μια ταλαντούχα και μαγνητική ηθοποιός, με εξέπληξε με την ερμηνεία της στο "Promising Young Woman". Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί της και θα κάνουμε το "Fingernails" πραγματικότητα με τους παραγωγούς μου Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον της Dirty Films».

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής Dirty Films σχολίασε πως, «Μετά την συνεργασία μας στα "Μήλα", είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε με τον Χρήστο Νίκου στο "Fingernails". Σε μια εποχή που η ανθρώπινη επαφή είναι σημαντική και πιο δύσκολη από ποτέ, η τρυφερή και αναζωογονητική ματιά του Χρήστου στον σύγχρονο ρομαντισμό είναι μοναδική και με βάθος. Αισθανόμαστε πως η Κάρεϊ Μάλιγκαν, την οποία θαυμάζουμε εδώ και καιρό για δυναμικές, επιβλητικές της ερμηνείες, είναι η τέλεια ηθοποιός, που θα συλλάβει την σουρεαλιστική επιφάνεια και την γνήσια συγκίνηση αυτού του λαμπρού οράματος».

Υπέροχα νέα!

Διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία του Χρήστου Νίκου «Μήλα» εδώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»!
  • Η Κάρεϊ Μάλιγκαν θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»!