Ο Ράσελ Κρόου δεν μετανιώνει που απέρριψε τον ρόλο του Άραγκορν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» - νεα || cinemagazine.gr
11:53
19/6

Ο Ράσελ Κρόου δεν μετανιώνει που απέρριψε τον ρόλο του Άραγκορν στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Το στούντιο ήθελε τον Ράσελ Κρόου, ο Πίτερ Τζάκσον είχε άλλον στο μυαλό του και ο ηθοποιός το κατάλαβε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ξανά στις αίθουσες ο Ράσελ Κρόου, λόγω της κυκλοφορίας του «Εξορκισμού», ξανά και ο καθιερωμένος γύρος των συνεντεύξεων. Σε μία από αυτές, στο GQ, ρωτήθηκε αν έχει μετανιώσει που απέρριψε τον ρόλο του Άραγκορν για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

«Δεν έχω μετανιώσει γι’αυτό», απάντησε ο Κρόου. «Αισθάνθηκα ότι η απόφαση για την πρόσληψή μου ερχόταν από το στούντιο και όχι από τον σκηνοθέτη της ταινίας. Όταν μίλησα με τον Πίτερ Τζάκσον στο τηλέφωνο, δεν έλεγε τα πράγματα που λένε οι σκηνοθέτες όταν πραγματικά σε θέλουν στο έργο τους. Κατάλαβα ότι ήδη είχε κάποιον άλλον στο μυαλό για τον συγκεκριμένο ρόλο. Και αν αποφάσιζα να πω ναι, θα του δημιουργούσε πρόβλημα. Ερχόμαστε από το ίδιο μέρος, είμαστε και οι δύο Νεοζηλανδοί. Υπάρχουν κάποιες λεπτές αποχρώσεις στη συζήτηση, κάποιοι ιδιωματισμοί που άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην καταλάβουν. Με τον δικό του τρόπο, χωρίς να λέει κάτι αρνητικό, μού έδωσε να καταλάβω ότι είχε άλλο σχέδιο. Οπότε απλώς το άφησα έτσι», κατέληξε ο Κρόου.

Για όλους καλά πήγε αυτή η απόφαση. Στη συνέχεια ο Κρόου πήρε Όσκαρ, αλλά για άλλη ταινία, τον «Μονομάχο». Όσκαρ πήρε και ο Πίτερ Τζάκσον για τον «Άρχοντα» και βρήκε και ιδανικό Άραγκορν – μπορείς να φανταστείς κάποιον άλλο ηθοποιό στη θέση του Βίγκο Μόρτενσεν;