Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο βοήθησε στο σενάριο της «πιο αστείας» σκηνής του «Μην Κοιτάτε Πάνω» - νεα || cinemagazine.gr
10:13
1/12

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο βοήθησε στο σενάριο της «πιο αστείας» σκηνής του «Μην Κοιτάτε Πάνω»

Ο ΝτιΚάπριο πείθει ολοένα και περισσότερο για την πίστη στην ταινία του Netflix, με τον σκηνοθέτη του να δηλώνει ότι ο ηθοποιός του ζήτησε ειδικά μια κωμική «mad as hell» σκηνή μονολόγου που «έπαιξε» αστειότερα σε όσους είδαν δοκιμαστικά την ταινία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

15 ξαναγραψίματα ενός μονολόγου είναι λίγα πολύ λίγα. Ωστόσο φτιάχνουν ένα (ακόμα) αίσιο νέο γύρω από την κωμικά απ-αίσια νέα ταινία του Άνταμ ΜακΚέι, που έρχεται στις 9 Δεκεμβρίου στις αίθουσες και στις 24 στο Netflix.

Περί αυτού λοιπόν, ο ΝτιΚάπριο αιτήθηκε επίμονα στο σκηνοθέτη να έχει μια σκηνή α λα mad as hell - τον περίφημο μονόλογο του Πίτερ Φιντς δηλαδή στο «Δίκτυο» του Σίντνεϊ Λιούμετ, όπου ο παρουσιαστής καταρρεέι νευρικά σε ζωντανή μετάδοση λέγοντας «μεγάλες αλήθειες». Λίο δεν είναι πράγματα αυτά θα του απάντησε ο ΜακΚέι, οι μονόλογοι δεν είναι ό,τι καλύτερο, είναι σαν drumming εισαγωγές, ολίγον κηρυκτικοί, ωραίοι το '70 αλλά...

Απτόητος ο ΝτιΚάπριο του αντέτεινε ωραία τα λές και δίκιο μπορεί να έχεις, αλλά ας το υπονομεύσουμε κάνοντάς το ως κωμωδία. Κι έτσι το δούλεψαν μαζί, κάθησαν και το ξαναέγραψαν επανειλημμένα και, σύμφωνα με τον ΜακΚέι, είναι η σκηνή που απέσπασε το περισσότερο γέλιο στις δοκιμαστικές προβολές που έκανε. Η σκηνή δείχνει τον επιστήμονα που υποδύεται ο ΝτιΚάπριο να καταρρέει σε ζωντανή μετάδοση - θυμίζουμε η ιστορία αφορά σε δύο αστρονόμους που ανακαλύπτουν ότι ένας μετεωρίτης θα καταστρέψει τη Γη και προσπαθούν πείσουν μια ανθρώποτητα κάπως...ανέτοιμη να το δεχτεί. 

Ο ΜακΚέι έκλεισε «εύκολα» την Τζένιφερ Λόρενς για τον ρόλο της μιας εκ των δύο αστρονόμων, καθώς πήρε δικαίωμα «πρώτης ανάγνωσης» για τον ρόλο και ακολούθως δέχθηκε αμέσως. Με τον ΝτιΚάπριο το πράγμα ήταν κατάτι δυσκολότερο.

«Αν μπορούσε να δουλεύω με τον Μάρτιν Σκορσέζε, θα δούλευα ΜΟΝΟ με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Θα ήμουν βοηθός του στο σετ αν ήθελε. Γιατί λοιπόν να ήθελε κάτι τέτοιο ο Λίο; Όμως τελικά του άρεσε πολύ το σενάριο, το αγάπησε. Και μπήκαμε μαζί σ' αυτό, το δουλέψαμε συνεργατικά και ήταν μια σχεδόν πεντάμηνη διαδικασία γεμάτη αναταλλαγές ιδεών. Πήραμε κι ένα διάστημα off με την καραντίνα και όταν ω του θαύματος βρήκαμε τρόπο να το γυρίσουμε, ήταν ολόψυχα μέσα. Δεν το πίστευα και δεν είναι καθόλου έκπληξη πόσο θαυμάσιος είναι στο έργο», λέει ο ΜακΚέι. 

Πρώτες οσκαρικές συζητήσεις λοιπόν ανοίγουν και για τον ΝτιΚάπριο, ευχάριστη έκπληξη αναμένεται με την ταινία, από την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε περισσότερα.