«The War of Rohirrim»: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται (και) anime! - νεα || cinemagazine.gr
14:53
11/6

«The War of Rohirrim»: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται (και) anime!

Και αφού περιμένουν την τηλεοπτική διασκευή του άκρως επιτυχημένου franchise του Τόλκιν, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα ταξιδέψει προς Ιαπωνία μεριά για να γίνει anime. Και εις ανώτερα.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Αφού ο κινηματογραφικός «Άρχοντας» έγινε η τριλογία μιας γενιάς κι απέφερε σε Πίτερ Τζάκσον / New Line Cinema δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία, δεκάδες βραβεία Όσκαρ και μια αναπόφευκτη (όχι τόσο επιτυχημένη) συνέχεια με το «Χόμπιτ», σειρά φαίνεται πως έχει η... επόμενη γενιά!

Κάπως έτσι, το Amazon ετοιμάζει την πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή που έγινε ποτέ και φέρνει τον «Άρχοντα» με δόξα και πολλές τιμές στην μικρή οθόνη. Αυτό, όμως, για έναν «Άρχοντα» τέτοιου βεληνεκούς δεν είναι αρκετό.

Οπότε η μαμά Warner και η New Line υπέγραψαν με τον Κέντζι Καμιγιάμα (έχει σκηνοθετήσει τις anime διασκευές του «Ghost in the Shell» και (κυρίως) του «Blade Runner») για μια κινηματογραφική anime ταινία με τίτλο «The Lord of the Rings: The War of Rohirrim».

H Φιλίπα Μπόγιενς, που ήταν στην συγγραφική ομάδα και του κινηματογραφικού «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», θα είναι εκείνη που θα αναλάβει την επιμέλεια του σεναρίου από τους Τζέφρι Άντις και Γουίλ Μάθιους.

Τι θα πραγματεύεται όμως αυτή η ταινία; Τον βιο του Βασιλιά του Ρόχαν, του Χελμ Χάμερχαντ, που φανατικοί και μη θα τον θυμούνται από το Helm's Deep και την θρυλική μάχη στο δεύτερο μέρος της τριλογίας «Οι Δυο Πύργοι» όταν ορκς και ξωτικά έκαναν την Μέση Γη, άνω κάτω, με τις ευλογίες του πάντα βλοσυρού Σάρουμαν.

Αυτά τα ολίγα και αναμένουμε και τα υπόλοιπα, καθώς οι παραγωγοί υπόχονται «επικά» πράγματα. Και πώς αλλιώς, όταν η Μέση Γη όπως την οραματίστηκε και την κατέγραψε ο Τόλκιν είναι στ’ αλήθεια ανεξάντλητη πηγή: