Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου - νεα || cinemagazine.gr
14:11
22/12

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου

Ο Χρυσός Λέων του Φεστιβάλ Βενετίας, ο Μπομπ Σφουγγαράκης, η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, μια ελληνική κομεντί και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Father Mother Sister Brother

Ένας μοναχικός πατέρας δέχεται επίσκεψη από τα ανήλικα παιδιά του στις ΗΠΑ, δυο αδελφές επισκέπτονται τη μητέρα τους στο Δουβλίνο, δυο δίδυμα αδέρφια επισκέπτονται το διαμέρισμα των γονιών τους στο Παρίσι.

Στενός συγγενής του «Μια Νύχτα στον Κόσμο», του «Mystery Train» και του «Καφές και Τσιγάρα», η καινούργια ταινία του Τζάρμους είναι μικρή σε διαστάσεις, σεμνή σε προθέσεις, επεισοδιακή σε δομή και λιτή σε ύφος. Οι ανταμοιβές της όμως είναι αρκετές.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Καποδίστριας

H ιστορία του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την απελευθέρωσή της χώρα από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο Γιάννης Σμαραγδής συνεχίζει τις ένδοξες βιογραφίες επιφανών ελληνικών προσωπικοτήτων, με τον Αντώνη Μυριαγκό στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Γαλάζιο Μονοπάτι (Blue Trail)

Μια 77χρονη γυναίκα δραπετεύει από την επιτήρηση και την αναγκαστική συνταξιοδότηση, παίρνοντας μια βάρκα και διασχίζοντας τον Αμαζόνιο για να κυνηγήσει το όνειρό της να πετάξει.

H ταινία προβλήθηκε στο 75ο Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Μασκάρο

Ο Έρωτας Γράφεται…

Η Άννα (Έλλη Τρίγγου), μια ανερχόμενη συγγραφέας που παλεύει να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο, συναντά τον Μιχάλη (Γιάννη Ποιμενίδη), έναν ιδεαλιστή δικηγόρο που ξέρει να χειρίζεται καλά τις λέξεις. Μία τυχαία συνάντηση στο βιβλιοπωλείο της οικογένειάς της θα ανατρέψει τελείως τις ζωές τους.

Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Ποιμενίδης και Μαρία Αλιφέρη σε μια ρομαντική κομεντί από τον σκηνοθέτη του «Μόλις Χώρισα».

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Mπομπ Σφουγαράκης: Η Αναζήτηση του Τετραγωνοπαντελονή (Τhe SpongeBob Movie: Search for Squarepants)

Απελπισμένος να δείξει πόσο σημαντικός είναι, ο Μπομπ Σφουγγαράκης πρέπει να αποδείξει την αξία του στον κύριο Καβούρη, ακολουθώντας τον Ιπτάμενο Ολλανδό σε μια πειρατική περιπέτεια που τον μεταφέρει στα βαθύτερα βάθη της βαθιάς θάλασσας, εκεί που κανένα Σφουγγάρι δεν έχει πάει ποτέ.

Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Ντράιμον