Mάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ σε prequel της «Συμμορίας των 11» - νεα || cinemagazine.gr
10:18
6/12

Mάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ σε prequel της «Συμμορίας των 11»

Ένα νέο κινηματογραφικό ζευγάρι γεννιέται, με τους δυο πρωταγωνιστές να μεταφέρονται από τον παρδαλό κόσμο της «Barbie» στο λουσάτο σύμπαν της «Συμμορίας των 11».

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το ριμέικ της «Συμμορίας των Έντεκα» δια χειρός Στίβεν Σόντερμπεργκ και οι δύο συνέχειες του συνθέτουν μια τριλογία στην οποία καταφεύγουμε συχνά, όταν δυσκολεύει η κατάσταση, για να αντλήσουμε μερικές ώρες ραφινάτης ψυχαγωγίας, κοσμοπολίτικης απόδρασης, ανεπιτήδευτης φινέτσας, ενδοαναφορικού χιούμορ, funky διάθεσης και, φυσικά, καλοσχεδιασμένων ληστρικών «κόλπων». Η γυναικεία παραλλαγή της, η «Συμμορία των Οκτώ», αν και όχι δίχως ψυχαγωγικές αρετές, στάθηκε κατώτερη των προσδοκιών, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα πρόβλημα «αλλαγών φύλου» αντίστοιχης λογικής: oι χαρακτήρες είναι έτσι γραμμένοι ώστε να παραπέμπουν στις αρσενικές εκδοχές τους, προ(σ)καλούν διαρκώς συγκρίσεις και το αποτέλεσμα έρχεται σε σύγκρουση με τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε και τη female empowerment φιλοσοφία του.

Εδώ και καιρό οι φήμες ήθελαν την Warner να σχεδιάζει ένα prequel της «Συμμορίας των 11», τοποθετημένο στα ‘60s, όπως η αρχική ταινία που ένωσε τα μέλη του rat pack επί της οθόνης. Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν. Οι Μάργκο Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ θα πρωταγωνιστήσουν στο φιλμ, στη δεύτερη συνεργασία τους μετά τη «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ - όλα κύκλους κάνουν, το μοντέλο του κινηματογραφικού ζεύγους πρωταγωνιστών ως κράχτης φαίνεται να επανέρχεται. Θα υποδυθουν, όπως λέγεται, τον πατέρα και τη μητέρα των χαρακτήρων που ενσάρκωσαν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν στα βλαστάρια τους την τέχνη της απάτης.

Δυστυχώς ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν θα έχει καμία σχέση με το project. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζέι Ρόουτς της φήμης του «Γαμπρού της Συμφοράς» και του «Bombshell». Αν χαρήκαμε λίγο από την εποχή που τοποθετείται η δράση κι από το δυνητικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, αυτό μας κόβει λίγο την όρεξη, αλλά ας περιμένουμε ώσπου να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και με τον Ρόουτς στο τιμόνι, ποτέ δεν λέμε όχι σε μια νέα «Συμμορία», καθώς η επιτυχία της μπορεί να οδηγήσει σε μια αναγέννηση των ταινιών απάτης σε επίπεδο στουντιακής παραγωγής.