Στη βράση κολλάει το σίδερο: Ένα 24ωρο μετά επιβεβαιώνεται κινηματογραφικό «Peaky Blinders» [Update] - νεα || cinemagazine.gr
9:40
19/1

Στη βράση κολλάει το σίδερο: Ένα 24ωρο μετά επιβεβαιώνεται κινηματογραφικό «Peaky Blinders» [Update]

Η σειρά, που από το 2013 εξελίχθηκε σε ναυαρχίδα του BBC, επιταχύνεται κατά μία σεζόν από τις προϋπολογισμένες επτά, ο δημιουργός Στίβεν Νάιτ όμως προέβη εχθές σε άμεση επιβεβαίωση ότι θα υπάρξει Peaky Blinders - The Movie.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

[Update]: Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες. Ο Στίβεν Νάιτ, ασυγκράτητος κατά τα φαινόμενα, δήλωσε χθες: «Ο Covid άλλαξε τα πλάνα μας. Αλλα μπορώ να πω ότι το από την αρχή σχέδιο για μένα ήταν να ολοκληρώσω τους Peaky με μια ταινία. Και αυτό ακριβώς θα συμβεί». 

Ακολουθεί το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε 19/01/2021.

Η σειρά που ήρθε να επιβεβαιώσει τις δυνατότητες του ιστορικού BBC για γερές σειρές μεγάλης απήχησης (τα ονόματα Άρθουρ και Άντα επανήλθαν στα...charts των προτιμήσεων στα βαφτίσια των Άγγλων!!), δεν θα μπει τελικά σε έβδομη σεζόν, παρά τις δηλώσεις του Στίβεν Νάιτ πίσω στο 2019. Πιθανόν και να ευθύνεται η αστάθμητη καθυστέρηση της πανδημίας, όμως γεγονός παραμένει ότι η παραγωγή επιτάχυνε τον ρου των γυρισμάτων της 6ης σεζόν που, πιθανά, θα προβληθεί στο τέλος του 2021 ή το 2022 ανάλογα με το πόσο σύντομα θα ολοκληρωθεί το γύρισμα.

«Οι Peaky επιστρέφουν και επιστρέφουν με θόρυβο», δηλώνει ο Στίβεν Νάιτ, συγγραφέας του «Σε Λάθος Χρόνο», του «Eastern Promises» του Κρόνενμπεργκ, αλλά και του «Locked Down» που προβάλλεται αυτή την περίοδο. «Μετα την επιβεβλημένη καθυστέρηση ξανασυναντάμε την Οικογένεια σε ακραίο κίνδυνο και τα στοιχήματα δεν ήταν ποτέ υψηλότερα. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν και οι οπαδοί της σειράς θα την αγαπήσουν. Ενώ η τηλεοπτική σειρά ολοκληρώνεται, η ιστορία θα εξακολουθήσει σε άλλη μορφή», υπόσχεται ο Νάιτ. 

Από την άλλη, η εκτελεστική παραγωγός, Κάριν Μάνταμπαχ (ένας θρύλος της τηλεόρασης, υπεύθυνη για σειρές όπως το σόου του Μπιλ Κόσμπι, η «Ροζάν», και το «That '70s Show») αναφέρει σε δήλωσή της: Μαζί με τους θαυμάσιους, υποστηρικτές μας στο BBC και το Netflix, εργαστήκαμε επιμελώς ώστε να βεβαιώσουμε πώς το «Peaky» θα επανέλθει στην παραγωγή, τηρώντας κάθε μέτρο ασφαλείας σαν βασική μας προτεραιότητα. Ευχαριστούμε όλους τους φανς για την στήριξη και την υπομονή τους. Το σενάριο του Στίβεν είναι καταπληκτικό και σημειώνει το τέλος μιας επικής ιστορίας που μάγεψε το κοινό από την πρώτη στιγμή, το 2013. Ωστόσο ο κόσμος του «Peaky Blinders» θα εξακολουθήσει με βεβαιότητα να υπάρχει».

Η έκτη σεζόν υπογράφεται από τον Νάιτ, ενώ ο Άντονι Μπερν από την 5η σεζόν επανέρχεται στο σκηνοθετικό τιμόνι. Η σειρά έγινε τόπος συνάντησης ενός εκλεκτού καστ (Κίλιαν Μέρφι, Πολ Άντερσον, Σαμ Νιλ, Έλεν ΜακΡόρι, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Σόφι Ραντλ, Τομ Χάρντι μεταξύ πολλών ακόμα), έχει ένα από εκείνα τα εκλεκτικά σάυντρακς που γράφουν εποχή και συνιστά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κρατικού βρετανικού διαύλου και στο εξωτερικό, δια μέσω Netflix.