Σε μισή ώρα θα 'χουν όλα τελειώσει: Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δελεάζει με το «Magic Mike's Last Dance» - νεα || cinemagazine.gr
8:48
24/11

Σε μισή ώρα θα 'χουν όλα τελειώσει: Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δελεάζει με το «Magic Mike's Last Dance»

Με ημίωρο (!) χορευτικό οργασμό, κινηματογραφικό τουλάχιστον, θα ολοκληρωθεί η τριλογία, σύμφωνα με τον δημιουργό της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Γενικά η φάση «θα κάνουμε μια ταινία με άρρενες strippers» δουλεύει στη ζωή, δουλεύει και στο σινεμά. Εντυπωσιακά, ο μετρ Σόντερμπεργκ, έφτιαξε με 21 εκατομμύρια όλα κι όλα δυο ταινίες, το «Magic Mike» (2012) και το «Magic Mike XXL» (2015) και οι δυο τους απέφεραν παγκοσμίως μια ανάσα λιγότερα από 300 εκατομμύρια στα ταμεία. Έτσι γίνεται.

Και τώρα, «ο τελευταίος χορός», αναμενόμενος τον Φεβρουάριο που μας έρχεται, ετοιμάζεται να κλείσει την τριλογία θεαματικά. Θεαματικά δηλαδή κατά πώς το εννοεί ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο σχεδόν πάντα φορμαρισμένος με τον τρόπο του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αν και ειδικά το περσινό «No Sudden Move» υπερέχει ίσως και του συνόλου του έργου του. «Θέλαμε να ανεβάσουμε τα στοιχήματα με τον χορό στο έργο. Έχουμε ένα νούμερο με τον Τσάνινγκ και την Σάλμα και μετά το έργο κλείνει με μια γιγάντια αδιάκοπη σεκάνς χορού μισής ώρας». Κάπου, κάπως, ο Στάνλεϊ Ντόνεν, ο Βιντσέντε Μινέλι και ο Τζιν Κέλι πρέπει να αλληλοσυγχαίρονται.

«Το θέμα είναι πως θα το κάνω να είναι ξεχωριστό, αυτή είναι η δουλειά μου», λέει ο κεφάτος Σόντερμπεργκ, «δεν γίνεται να είναι κινηματογραφημένα όλα με τον ίδιο τρόπο. Χρειάζεται ξέχωρη προσέγγιση σε κάθε νούμερο. Αυτή είναι η πρόκληση». Αναμφίβολα ο σωστός άνθρωπος στο κινηματογραφικό ζαχαροπλαστείο, τι θησαυρός αλήθεια αυτός ο τύπος που γουστάρει να γυρίζει (επίσης μοντάρει και φωτογραφίζει με ψευδώνυμο) ταινίες και δεν έχει την ματαιοδοξία του μία κάθε 3-4-5 χρόνια...

Ριντ Κάρολιν είναι στο σενάριο, ο ίδιος ο Τέιτουμ επανέρχεται στην παραγωγή και αφού η ταινία άντεξε τον σίφουνα της νέας διοίκησης της Warner, αναμένεται «βαλεντινικά» στις αρχές Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, λογικά κάπου τότε και στα μέρη μας.