Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει ένα 35λεπτο βίντεο από τα γυρίσματα του «Ιρλανδού» - νεα || cinemagazine.gr
15:08
27/11

Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει ένα 35λεπτο βίντεο από τα γυρίσματα του «Ιρλανδού»

Το έπος του Σκορσέζε  κυκλοφορεί πλέον και σε φυσική μορφή από την Criterion, η οποία σε συνεργασία με το Netflix δίνει δωρεάν ένα από τα extras της έκδοσης. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ξεκινώντας από το  «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, η Criterion δείχνει την πρόθεση να κυκλοφορεί σε φυσική μορφή ταινίες του Netflix που προορίζονταν για οσκαρικά χαρτιά, και είχαν μικρή έστω κινηματογραφική διανομή. Σε μερικούς μπορεί να μοιάζει περιττό κάτι τέτοιο αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή αν κάποιος θέλει να δει νόμιμα το «Roma» χωρίς να κάνει συνδρομή στο Netflix, ο μόνος τρόπος είναι να αγοράσει αυτό το δισκάκι. 

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε με το «Marriage Story» του Νόα Μπάουμπακ και τώρα με τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε - και ελπίζουμε του χρόνου με το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ. Η κυκλοφορία του έπους που υπέγραψε ο Σκορσέζε ισοδυναμεί, όπως συνήθως συμβαίνει με κυκλοφορίες της εταιρίας, με μια εξαιρετική έκδοση γεμάτη έξτρας και κείμενα σχετικά με το φιλμ. 

Ένα από τα βίντεο που περίεχονται είναι ένα πλούσιο making-of της τανίας, παραγωγής του Netflix, το οποίο στο πλαίσιο του promotion της κυκλοφορίας, ανέβηκε στο YouTube δωρεάν για όλους. Σκορσέζε, Ντε Νίρο, Πατσίνο, Πέσι αλλά και άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν στην κάμερα για την εμπειρία των γυρισμάτων σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπλήρωμα του φιλμ. 

 Δείτε το βίντεο παρακάτω.