Τρέιλερ «ΗΠΑ Εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ» για την βιογραφία της μορφής της Jazz από τον Λι Ντάνιελς - νεα || cinemagazine.gr
10:49
12/1

Τρέιλερ «ΗΠΑ Εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ» για την βιογραφία της μορφής της Jazz από τον Λι Ντάνιελς

Ο Λι Ντάνιελς επιστρέφει μετά από οχτώ χρόνια(!) με ένα λαμπερό βιογραφικό έργο για την θρυλική Lady Day.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από οχτώ χρόνια κινηματογραφικής απουσίας, ο Λι Ντάνιελς της οσκαρικής «Μονάκριβης» αλλά και του αδιάφορου «The Butler», πατά μία παύση στα τηλεοπτικά του κι επιστρέφει με σαγηνευτικό biopic και κεντρικό πρόσωπο την κεφαλαιώδη Μπίλι Χόλιντεϊ. Και πάνω στην ώρα, η ταινία θα προβληθεί 26 Φεβρουαρίου από το Hulu, λίγο πριν ολοκληρωθεί το «χρονικό παράθυρο» που έδωσε η Ακαδημία για τις φετινές επιλέξιμες ταινίες.

Η ιστορία της ταινίας πραγματεύεται ένα κομμάτι της ταραχώδους ζωής της Χόλιντεϊ, την περίπλοκη σχέση της με τον κόσμο του θεάματος, τα ναρκωτικά, αλλά και το FBI μέσω ενός πράκτορα με τον οποίο η Χόλιντεϊ διατηρούσε δεσμό.

«Είτε είστε φρέσκοι στην ιστορία και την κληρονομιά της Μπίλι Χόλιντεϊ, είτε γνωρίζετε κάθε νότα που τραγούδησε ποτέ, ελπίζω αυτός ο κινηματογραφικός εορτασμός να δικαιώνει τον σπουδαίο μουσικό θρύλο της και την ακτιβιστική της δράση όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, κάτι που την κάνει επίκαιρη όπως και 80 χρόνια πριν. Η προβολή της ταινίας μέσω Hulu σε εθνικό επίπεδο αποτελεί ευλογία, διότι όπως αποκαλύπτουν τα πρόσφατα γεγονότα, η χώρα μας έχει πολλά να κάνει για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για μια τέλεια ένωση», δήλωσε ο σκηνοθέτης Λι Ντάνιελς.

Την Μπίλι Χόλιντεϊ ερμηνεύει η υποψήφια για Γκράμι μουσικοσυνθέτις και τραγουδίστρια Άντρα Ντέι στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, ενώ το καστ συμπληρώνουν oι γοητευτικοί Γκάρετ Χέντλαντ («Tron: Legacy», «Στο Δρόμο»), Τρεβάντε Ρόουντς («Moonlight») και η ανατρεπτική πρωταγωνίστρια του «Russian Doll» Νατάσα Λιόν («Russian Doll»).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες μουσικούς της τζαζ όλων των εποχών, η Μπίλι Χόλιντεϊ συγκέντρωνε θαυμασμό από όλο τον κόσμο. Την δεκαετία του 1940 στη Νέα Υόρκη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τοποθέτησε στο επίκεντρο την Χόλιντεϊ σε μια προσπάθεια να κλιμακώσει και να διακρίνει φυλετικά τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, με στόχο να την εμποδίσει να τραγουδήσει την αμφιλεγόμενη μπαλάντα της «Strange Fruit».