WIFT GR Masterclass: Τεχνικές Οντισιόν για Τηλεόραση και Κινηματογράφο με τη Νάνσι Μπίσοπ - νεα || cinemagazine.gr
12:33
23/5

WIFT GR Masterclass: Τεχνικές Οντισιόν για Τηλεόραση και Κινηματογράφο με τη Νάνσι Μπίσοπ

Διήμερο Masterclass και σεμινάριο marketing για ηθοποιούς που διεκδικούν ρόλους σε διεθνείς παραγωγές 30-31 Μαϊου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Το WIFT GR προσκαλεί τη Nancy Bishop, βραβευμένη casting director και συγγραφέα του «Auditioning for Film and TV», για να προσφέρει ένα εκπαιδευτικό διήμερο Masterclass και σεμινάριο marketing για ηθοποιούς που διεκδικούν ρόλους σε διεθνείς παραγωγές.

Για δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μεγ. Αλεξάνδρου 136 (ΜΕΤΡΟ στάση Κεραμεικός), η Nancy Bishop θα παρουσιάσει πολύτιμες τεχνικές για τις οντισιόν μέσω video - τις λεγόμενες Self Taped Auditions, καθώς και για τη βελτίωση της τεχνικής υποκριτικής και των δεξιοτήτων marketing, όπως ορίζονται από τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία. 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, και ώρα 16:00, θα  πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή διάλεξη και συζήτηση ανοιχτή προς το κοινό, όπου θα παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο της Nancy Bishop «Auditioning for Film and TV - Ένας οδηγός μετά το #metoo». 

Το masterclass Τεχνικές Οντισιόν Για Τηλεόραση και Κινηματογράφο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΟΜΕ.

Συντονίστρια του masterclass θα είναι η ηθοποιός και καθηγήτρια υποκριτικής, Sophie Papadopoulos. 

Πρόγραμμα διημέρου:
 
30 Μαΐου 2024 | 10:00 - 17:00
10:00 Καφές και καλωσόρισμα
10:30 - 13:00 Στοχευμένες ασκήσεις που θα βελτιώσουν την τεχνική της ακρόασης
13:00 - 14:00: Διάλειμμα για φαγητό
14:00 - 17:00 Συζήτηση σχετικά με την οντισιόν μέσω αυτοσχέδιων video - Self Taped Auditions.
Οι οντισιόν με αυτομαγνητοσκόπηση είναι υποχρεωτικές για τους ηθοποιούς σε έναν κόσμο μετά τον Covid. Οι ηθοποιοί θα συμμετάσχουν σε μια προκαθορισμένη υποτιθεμενη ακρόαση για να λάβουν σχόλια και συμβουλές από τη Nancy Bishop

31 Μαΐου 2024 | 10:00 - 17:30
10:00 - 13:00: Live ασκήσεις υποκριτικής πάνω στις σκηνές που έχουν ήδη ανατεθεί στις συμμετέχουσες και του συμμετέχοντες
13:00 - 14:00: Διάλειμμα για φαγητό
14:00 - 15:00: Σεμινάριο για μάρκετινγκ για ηθοποιούς
Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές που είναι καλό να ακολουθήσουν οι ηθοποιοί για να προωθηθούν και να εξασφαλίσουν εργασία στη διεθνή αγορά. Τα θέματα θα περιλαμβάνουν τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του διαδικτύου για το μάρκετινγκ, την οργάνωση ενός επαγγελματικού βιογραφικού σημειώματος, την επιλογή μιας επιτυχημένης φωτογραφίας, την παραγωγή ενός αποτελεσματικού showreel, την ηχογράφηση ακροάσεων για να σταλεί στην παραγωγή και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
15:00 - 16:00: Εργαστήριο αρχέτυπων. Οι ηθοποιοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα εκτυπωμένο αντίγραφο της φωτογραφίας τους για να δεχθούν σχόλια και συμβουλές από την Nancy Bishop 
16:00: Διάλεξη ανοιχτή στο κοινό και συζήτηση με θέμα το τελευταίο βιβλίο της Nancy Bishop «Auditioning for Film and TV - Ένας οδηγός μετά το #metoo»

Χρήσιμες πληροφορίες:
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ηθοποιούς (γυναίκες και άνδρες), που γνωρίζουν άριστα αγγλικά. Οι θέσεις του σεμιναρίου είναι 28.


Για την έγκυρη δήλωση συμμετοχής παρακαλείστε να στείλετε μία πρόσφατη φωτογραφία - πορτραίτο και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά, μέχρι τις 15 Μαΐου 2024 στο wift.greece@gmail.com, με τίτλο WIFT GR Masterclass με τη Nancy Bishop.

Την επιλογή των συμμετεχουσών/ντων θα κάνει τριμελής επιτροπή με κριτήρια τη σειρά προτεραιότητας, την άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας και το βιογραφικό με ρητή δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν ηλικιακές, εθνοτικές, φυλετικές διακρίσεις ή διακρίσεις για λόγους ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Τα άτομα που θα επιλεχθούν θα ενημερωθούν στις 20 Μαίου.


Κόστος συμμετοχής για τα μέλη του WIFT GR: Δωρεάν
Κόστος συμμετοχής για μη μέλη: 50€
Το ποσό θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του WIFT GR, μετά την επιβεβαίωση για τη συμμετοχή σας στο masterclass. 
Σημειώνεται ότι θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 


Σύντομο βιογραφικό της Nancy Bishop:

Η Nancy Bishop, είναι μια Αμερικανίδα βραβευμένη casting director που έχει εργαστεί σε περισσότερα από εκατό διεθνή έργα. Με έδρα κυρίως το Λονδίνο, έχει κάνει casting για μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες, όπως το Mission Impossible IV, την τηλεοπτική σειρά του Amazon Greek Salad και το Borat: Subsequent Moviefilm, για το οποίο κέρδισε το βραβείο CSA Artios Award για το καλύτερο casting κωμωδίας. Εδώ και πολλά χρόνια διδάσκει master classes κινηματογραφικής υποκριτικής διεθνώς. Επιπλέον, η Nancy ίδρυσε το τμήμα Υποκριτικής για τον Κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου της Πράγας. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος στο ευρωπαϊκό παράρτημα του Casting Society of America και έχει γράψει τρία βιβλία σχετικά με τεχνικές οντισιόν.