O Γούντι Άλεν μοιράστηκε πληροφορίες για τη νέα του ταινία - νεα || cinemagazine.gr
13:56
5/7

O Γούντι Άλεν μοιράστηκε πληροφορίες για τη νέα του ταινία

Μπορεί το ετήσιο ραντεβού μας με το σινεμά του να μας το χαλάσανε για τα καλά, αλλά τουλάχιστον έχουμε να περιμένουμε μια νέα του ταινία με μεγάλη μας χαρά. Σε συνέντευξή του στο Journal de Dimanche ο Γούντι αποκάλυψε κάποια πράγματα παραπάνω για την 50η ταινία της φιλμογραφίας του. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το ετήσιο ραντεβού μας με το σινεμά του Γούντι μας το χαλάσανε για τα καλά, αλλά τουλάχιστον έχουμε να περιμένουμε μια νέα του ταινία του χρόνου. Μετά από αρκετές αναβολές στην έναρξη των γυρισμάτων, η 50η ταινία του Νεοϋορκέζου δημιουργού θα ξεκινήσει επιτέλους τα γυρίσματά της το ερχόμενο φθινόπωρο στο Παρίσι. Χάρη σε μια συνέντευξή του στo Journal de Dimanche, έχουμε λίγες παραπάνω πληροφορίες γι’αυτή.

Είχαμε διαβάσει στο παρελθόν ότι ένα μέρος της ταινίας θα είναι γυρισμένο στα γαλλικά. Ε, λοιπόν, σύμφωνα με τον ίδιο τον σκηνοθέτη όλη η ταινία θα μιλά γαλλικά. Στη φιλμογραφία του Άλεν υπάρχει πχ. το σκετσάκι που παρωδεί τον Αντονιόνι στο «Τα Πάντα Γύρω από το Σεξ», το οποίο έχει γυριστεί στα ιταλικά, υπάρχουν κάποιες βινιέτες του «Από τη Ρώμη με Αγάπη» που ομιλούν την ιταλική, εδώ, όμως, θα είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης θα γυρίσει εξ’ ολοκλήρου μια μη αγγλόφωνη ταινία. Όσο για την πλοκή της ταινίας; Συνήθως δεν μαθαίνουμε γι’ αυτή πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ, αλλά σύμφωνα με τον Άλεν θα είναι ένα ρομαντικό θρίλερ συγγενές προς το «Match Point». Ανέφερε δε ότι το casting έχει ολοκληρωθεί, δίχως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο Άλεν δυσκολεύεται πλέον να βρει Αμερικανούς και Βρετανούς σταρ πρόθυμους να συνεργαστούν μαζί του, καθώς φοβούνται την οργή των σταυροφόρων των social media, αλλά στη Γαλλία έχουν αλλιώς τα πράγματα. Στη Γαλλία τον στήριξαν σε δύσκολες στιγμές της καριέρας του – θυμάστε το φινάλε του «Παίζοντας στα Τυφλά»;- και είμαστε σίγουροι ότι θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του η αφρόκρεμα της γαλλικής υποκριτικής. Άλλωστε, στα σοκάκια του Παρισιού έκανε ρεπεράζ για την καλύτερη ταινία της ύστερης περιόδου του, το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», οπότε μπορεί η γραφική γαλλική πρωτεύουσα να του φέρει και πάλι γούρι.

Eμείς χαιρόμαστε που επιτέλους παίρνει τον δρόμο της η νέα του ταινία, ακόμα κι αν είναι η τελευταία του, όπως δήλωσε στον Άλεκ Μπόλντουιν πριν λίγες μέρες.