Ερωτική Επιθυμία - ταινιες , παιζονται τωρα || cinemagazine.gr

Ερωτική Επιθυμία

In The Mood For Love

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2000
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Χονγκ Κονγκ, Κίνα
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γουόνγκ Καρ Γουάι
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Γουόνγκ Καρ Γουάι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τόνι Λιούνγκ, Μάγκι Τσουνγκ, Πινγκ Λαμ Σίου, Ρεμπέκα Παν, Λάι Τσεν
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κρίστοφερ Ντόιλ, Παν-Λιουνγκ Κουάν, Πινγκ Μπιν Λι
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Σιγκερού Ουμεμπαγιάσι, Μάικλ Γκαλάσο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Cinobo
    Ερωτική Επιθυμία

Μία από τις ομορφότερες ταινίες που έγινε ποτέ, η αριστουργηματική «Ερωτική Επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέα αποκατεστημένη 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης.

Από τον Λουκά Κατσίκα

Ελεγεία ενός έρωτα από εκείνους που είναι καταδικασμένοι να μην καρποφορήσουν, η ταινία αγκαλιάζει συναισθηματικά τον θεατή σαν ένα κομμάτι από την πιο τρυφερή μουσική δωματίου. Πέρα από τον θεσπέσιο ρομαντισμό της ή την ατμόσφαιρα καημού και προσμονής που τόσο μεθοδικά εγκαθιδρύει ανάμεσα στους δυο ήρωες, η «Ερωτική Επιθυμία» αποτελεί ένα φιλμικό καρδιοχτύπι κι ένα πραγματικό αισθητικό απόγειο, με τη χαμηλότονα ρυθμική σκηνοθεσία και τις γεμάτες εσωτερικότητα ερμηνείες να συνομωτούν με τις φωτοσκιάσεις, την εκστατικά όμορφη χρωματική παλέτα, το ντεκόρ και την ηχητική μπάντα, προκειμένου να συντάξουν το απόλυτο οπτικό ποίημα πάνω στη μυστική δύναμη του πόθου και της λαχτάρας για κάτι που δε μπορεί να γίνει δικό σου.

Από τις ωραιότερες δημιουργίες του μοντέρνου σινεμά, αυτό είναι το απόλυτο και αξεπέραστο αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι.

H πανελλήνια πρώτη προβολή της 4Κ αποκατεστημένης κόπιας της «Ερωτικής Επιθυμίας» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Athens Open Air Film Festival.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ερωτική Επιθυμία
  • Ερωτική Επιθυμία