11ο AOAFF: «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» στον δροσερό κήπο του Σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
13:53
20/7

11ο AOAFF: «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» στον δροσερό κήπο του Σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ

11ο AOAFF: «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» στον δροσερό κήπο του Σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ

Με μια σπάνια προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσή Άρκτο «Κήπου των Φίντζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα οι προβολές του 11ου #AthensOpenAirFilmFestival στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Istituto Italiano di Cultura) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Από το cinemagazine.gr

Με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αλλά και με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου, ο «Κήπος των Φίντζι-Κοντίνι» είναι από τις πλέον απρόβλητες ταινίες του Ντε Σίκα στην Ελλάδα και το 11ο Athens Open Air Film Festival προγραμμάτισε την ταινία στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα.

Μια φαινομενικά μικρή ραψωδία πάνω στο τέλος του κόσμου που έφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ένα έργο που περιφέρει κάτω από ρομαντική, σχεδόν ανάλαφρη σε στιγμές, φορεσιά την οδύνη του ανεκπλήρωτου, την ανθρώπινη τραγωδία της Ιστορίας που τρέχει ερήμην και, συχνά, εναντίον μας, με μια βισκοντική μελαγχολία, ο «Κήπος» του Ντε Σίκα διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν κλασική στο είδος της. 

Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων για την συνδιοργάνωση, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τον κινηματογράφο Ριβιέρα.

Επόμενος σταθμός της καλοκαιρινής κινηματογραφικής γιορτής του 11ου Athens Open Air Film Festival, η προβολή της ταινίας «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Η.Π.Α. στην Αθήνα, στο Άλσος Πετραλώνων (Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου, πεζόδρομος Τρώων, Πετράλωνα) στις 21:30.