Οι New York Times επιλέγουν τους 25 καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
13:50
10/12

Οι New York Times επιλέγουν τους 25 καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα

Οι New York Times επιλέγουν τους 25 καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα

Η Μανόλα Ντάργκις και ο Α.Ο. Σκοτ πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από τις ανασκοπήσεις μιας κουτσουρεμένης κινηματογραφικά χρονιάς και παρουσιάζουν τα πρόσωπα που έλαμψαν περισσότερο στην πρώτη 20ετία του αιώνα μας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

 

Είμαστε στον μήνα που προσφέρεται για ανασκοπήσεις και σε μια χρονιά που πολλοί από τους αναμενόμενους τίτλους αναβλήθηκαν για την επόμενη, αυτές μοιάζουν πιο φτωχικές από ότι συνήθως. Είμαστε παράλληλα και στο τέλος μιας χρονιάς που «κλείνει» ένα μέρος του αιώνα μας, μια εικοσαετία, οπότε ευκαιρία για τους κριτικούς να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Αυτό σκέφτηκαν οι 2 κριτικοί των New York Times, επιλέγοντας τους καλύτερους ηθοποιούς, αυτούς που διακρίθηκαν για τις ερμηνείες τους από το 2000 και έπειτα. Κάποιοι από αυτούς έχουν μακρά πορεία στο χώρο και πριν από το διάστημα 2000-2020, την οποία συνέχισαν με επιτυχία και ταυτίζονται ως σήμερα με ταινίες από αυτή την χρονική περίοδο.

Όπως γράφουν οι 2 επιμελητές του αφιερώματος, φρόντισαν να κοιτάξουν πέρα από  το Χόλιγουντ, διαλέγοντας μεν οσκαρικούς νικητές αλλά και χαμαιλέοντες του χώρου καθώς και διακριθέντες από τον art house χώρο. Κι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αποτελούν «25 λόγους για τους οποίους αγαπάμε τις ταινίες, ίσως περισσότερο από ποτέ».

Πηγή άρθρου: https://www.nytimes.com/interactive/2020/movies/greatest-actors-actresses.html