Βίντεο: Οι αγαπημένες ταινίες του στούντιο Ghibli «επισκέπτονται» τον πραγματικό κόσμο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:15
6/4

Βίντεο: Οι αγαπημένες ταινίες του στούντιο Ghibli «επισκέπτονται» τον πραγματικό κόσμο

Η Μονονόκε, ο Πόνιο, ο Τότορο «περπατούν» τον κόσμο μας.

Από τον Πάνο Γκένα

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων του στούντιο Ghibli έχουν συντροφεύσει τρυφερά μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές μας αναμνήσεις. Εδώ και 33 χρόνια, οι χαρακτήρες των ταινιών του μας έχουν παρασύρει σε ένα ευρηματικό ταξίδι φαντασίας και συναισθημάτων.

Σε ένα εξαιρετικό βίντεο του DirectorDT, ο ζωγραφιστός κόσμος του Ghibli σκιτσάρει την πραγματική ζωή, συνδυάζοντας χαρακτήρες όπως η Κίκι από το «Kiki’s Delivery Service» ή την Τσιχίρο από το «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων» σε πραγματικό φόντο. Ασφαλώς το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αποδεικνύοντας πως τα σχέδια του Ghibli ξεκινούν από το χαρτί και αγκάλιαζουν με θέρμη την καθημερινότητα.

Αν και το 2014 το στούντιο Ghibli είχε ανακοινώσει το τέλος των παραγωγών του, λόγω της συνταξιοδότησης του συν-ιδρυτή/εμπνευστή του Χαγιάο Μιγιαζάκι, το 2016 προχώρησε στη γαλλική συμπαραγωγή  η «Κόκκινη Χελώνα» που έφτασε ως τα Όσκαρ, ενώ το 2020 αναμένεται η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι «How Do You Live?».