Βίντεο: Το σινεμά «ανακαλύπτει» την ομορφιά των LGBTQ+ σχέσεων - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:04
8/6

Βίντεο: Το σινεμά «ανακαλύπτει» την ομορφιά των LGBTQ+ σχέσεων

Δεν εμφανίστηκαν βέβαια στον 21ο αιώνα. Όμως, έστω και τόσο καθυστερημένα, τώρα είναι η εποχή να ειπωθούν ιστορίες που κατακτούν ισότιμα την θέση, την ομορφιά και την αίγλη τους στην ιστορία του μέσου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αφήνοντας για λίγο (ή και για πάντα) στην άκρη νοοτροπίες που αδυνατούν να ξεχωρίσουν το σημαντικό από το τρέχον, ιδού ένα θαυμάσιο βίντεο-δοκίμιο που περιγράφει όχι τόσο το ευνόητο «γιατί» όσο το σημαντικό «πώς» στην αφήγηση ερωτικών LGBTQ+ ιστοριών του σινεμά. Ιστοριών που ήδη διεκδικούν μια θέση καλού σινεμά, ιστοριών που μόνο οι φοβίες, ο αντιδραστισμός και, κάποτε, η κακοήθεια, αρνούνται να αξιολογήσουν.

Ωστόσο, όπως αφήνει να εννοηθεί με πραότητα και τεκμήριο το βίντεο του Like Stories of Old, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις κατάλληλες στιγμές του ανάλογου σινεμά, που κάποια στιγμή θα είναι αρμόζον να πάψει να χαρακτηρίζεται με ξεχωριστή επωνυμία (οι ιστορίες αγάπης είναι ιστορίες αγάπης), για να διαπιστώσεις πώς το φλερτ, οι δυσκολίες, το σεξ, ο χρόνος και η ανάμνηση ανανεώνονται στο σινεμά αυτό, ξεκουράζοντας κιόλας από την έκπτωση στο κλισέ κάποιων «straight» ιστοριών αγάπης. Που κανείς στο κάτω-κάτω δεν ισχυρίζεται ότι δεν περιέχουν αριστουργήματα.

Απολαύστε το ωραιότατο βίντεο, καλό Pride Month και να έχετεχαρτομάντηλα κοντά, μπορεί να χρειαστούν. Καλό Pride Month!