Βίντεο: Οι 10 κινηματογραφικοί ήρωες όλων των εποχών - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:57
1/12

Βίντεο: Οι 10 κινηματογραφικοί ήρωες όλων των εποχών

Το top-10 του Cinefix επιστρέφει, εδώ οι αντιδράσεις θα βγάλουν κόσμο με πυρσούς στους κινηματογραφικούς δρόμους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι 10 κινηματογραφικοί ήρωες όλων των εποχών είναι μια σκέψη που στον κινηματογραφόφιλο φέρνει κάτι ανάμεσα σε πυρετό 40 και παραδεισένια ευθυμία. Φυσικά δεν μπορείς να διαλέξεις, παρά μόνο ίσως για τον εαυτό σου, εκτός κι αν θέσεις κριτήρια που θα μαρτυρούν και τις καταβολές σου τις κινηματογραφικές.

Να όπως το Cinefix, που πάντοτε διαιρεί και βασιλεύει στις κατηγορίες του - δεν φτιάχνει ένα απόλυτο τοπ-10 αλλά ένα υποκειμενικό κάθε αυτοδημιούργητης κατηγορίας τοπ-10. Και το cinefix, οπωσδήποτε ενήμερο και καλοπροαίρετο, δεν μπορεί να κρύψει, δεν ξέρω και αν το προσπαθεί, τις ποπ καταβολές του, με περιστασιακά (μοδάτα/κλασικά) ανοίγματα στην ακαδημαϊκότητα για το ξεκάρφωμα. (Επίσης, αν θέλουμε να είμαστε κυριολεκτικοί, αρκετές επιλογές δεν συνιστούν «ήρωες» αλλά, πιο απλά, χαρακτήρες.)

Το αυτό συμβαίνει και εδώ, όπου συναντά κανείς ήρωες και ήρωες, σε ταινίες που είναι ΟΛΕΣ τους δημοφιλείς (τι ζόρι κι αυτό) και μόνο μια επλογή εξόφθαλμα cult, αλλά πραγματικά ενδιαφέρουσα υπό την έννοια ότι θα ήθελες μια ανάλογη λίστα.

Κανένα πρόβλημα βέβαια, το ντελίριο του βίντεο είναι θεραπευτικό για την σινεφίλ ψυχή και κλασικά θέλεις να δεις ένα σκασμό έργα μετά, επίπρόσθετα σε αυτά που περίμεναν ήδη.

Απολαύστε εδώ: