Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο! - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:57
14/2

Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο!

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (Ai no korîda, 1976) του Ναγκίσα Οσίμα

Ένας άνδρας και η υπηρέτριά του ερωτεύονται και περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Σας ακούγεται σαν τη γιαπωνέζικη εκδοχή του «Pretty Woman»; Περίπου. Το επιτυχημένο σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε μεγάλου έρωτα και οι δύο πρωταγωνιστές αποφασίζουν να το επιβεβαιώσουν πειραματιζόμενοι με κάθε πιθανή εκδοχή του, συμπεριλαμβανομένων της ερωτικής ασφυξίας και άλλων ερεθιστικών εκδοχών.

Τα υπόλοιπα είναι κινηματογραφική ιστορία, καθώς πρόκειται για την πιο διαβόητη ερωτική ταινία όλων των εποχών. Όπως ιστορία είναι και ένα πολύ συγκεκριμένο σωματικό μέλος του πρωταγωνιστή, που πέφτει θύμα της ολοένα και αυξανόμενης κτητικότητας της λυσσασμένης ηρωίδας. Βασισμένο σε... εχμ, αληθινή ιστορία. Άουτς!

Ομορφιά (Skoonheid, 2011) του Όλιβερ Χερμάνους

Μεσήλικας οικογενειάρχης αποφασίζει να ανοίξει μια χαραμάδα στη ντουλάπα του, στα βάθη της οποίας κρύβεται με επιτυχία μια ολόκληρη ζωή, όταν συναντά και ερωτεύεται σφόδρα νεαρό γιο παλιού συνεργάτη του. Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσει επιτέλους τον ταύρο από τα κέρατα; 

Υπέροχη ταινία, ιδανική για να διαπιστώσετε τις προθέσεις του αντικειμένου του πόθου σας από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Αν φύγει τρέχοντας μάλλον δεν είναι για σας.