Ένα Τέλειο Σχέδιο - ταινιες || cinemagazine.gr

Ένα Τέλειο Σχέδιο

El Plan

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισπανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρλος Πόλο Μενάργκεζ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ιγνκάσι Βιντάλ, Κάρλος Πόλο Μενάργκεζ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Ραούλ Αρέβαλο, Τσέμα Ντελ Μπάρκο
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αλεχάντρο Εσπαντέρο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave
    Ένα Τέλειο Σχέδιο

Θεατρικής προέλευσης δράμα δωματίου για την επιρροή κοινωνικών προβλημάτων πάνω στην ανδρική ψυχολογία, καλοστημενο στις βάσεις του αλλά χωρίς σε κινηματογραφικά εργαλεία αφήγησης.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τρεις φίλοι, πρόσφατα απολυμένοι και ψυχολογικά θιγμένοι, βρίσκονται νωρίς το πρωί στο σπίτι του ενός με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα βελτιώσει τις ζωές τους. Το σχέδιο είναι έτοιμο στη θεωρία αλλά στην πράξη δεν ξεκινά ποτέ εξαιτίας μιας σειράς από αστείες δικαιολογίες καθώς η ανασφάλεια και ο ευνουχισμός που αυτή επιφέρει δημιουργεί έναν μόνιμο αόρατο τοίχο που επηρεάζει ακόμη και μικρές πράξεις της καθημερινότητάς τους. 

Η ιστορία τους προέρχεται από ένα θεατρικό έργο, κάτι που γίνεται αντιληπτό νωρίς όταν η δράση δεν φαίνεται να ξεφεύγει μέσα από τα στενά όρια του διαμερίσματος. Οι διάλογοι των τριών κρύβουν μέσα τους υπαρκτές ανησυχίες και κινούνται γύρω από το πλαίσιο της ανδρικής ανασφάλειας για ανθρώπους οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί να λειτουργούν ως στυλοβάτες οικογένειας στα μάτια των δικών τους και της υπόλοιπης κοινωνίας. Η κατάρρευση αυτής της θέσης τους εξουθενώνει ψυχολογικά και όσο τελείται αυτή η καταβύθιση στα εσώψυχα, οι χαρακτήρες διατηρούν το ενδιαφέρον μας όμως η βεβιασμένη μεταφορά της ταινίας προς το θρίλερ όσο πλησιάζουμε στο φινάλε αφήνει κάπως μετέωρη την όλη προσπάθεια που έχει γίνει ως εκείνη την ώρα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ένα Τέλειο Σχέδιο
  • Ένα Τέλειο Σχέδιο