«Dune»: Λίγο πριν προσγειωθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας, κερδίστε το λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
17:00
30/9

«Dune»: Λίγο πριν προσγειωθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας, κερδίστε το λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ

Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis σάς κάνουν δώρα από τον... Αρράκις!

Λίγες μέρες πριν την πανελλήνια πρώτη προβολή του «Dune» του Ντενί Βιλνέβ στην Τελετή Λήξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν το έργο - σταθμός του Φρανκ Χέρμπερτ σε μια «συλλεκτική» κινηματογραφική έκδοση! 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων, είναι το μοναδικό μέρος στο γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, μιας μυστηριώδους ουσίας που παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια. Στον παράξενο αυτό κόσμο, που είναι γνωστός και ως Ντιουν, ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ’Ντιμπ θα δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας. 

Το βραβευμένο με Hugo και Nebula κλασικό μυθιστόρημα του Frank Herbert γίνεται πηγή έμπνευσης για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή του Denis Villeneuve, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τον συναρπαστικό κόσμο του κορυφαίου έπους επιστημονικής φαντασίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Οίκος των Ατρειδών και το μέλλον της Αυτοκρατορίας, μυστηριώδεις προφητείες και υποχθόνιες συνωμοσίες, το σπάνιο μπαχαρικό και μία φυλή υπό διωγμό, υπόγεια σκουλήκια και ένας πλανήτης στην άμμο, η Τσάνι και ο Μεσσίας... Η μεγάλη οθόνη ξεφυλλίζει το εμβληματικό λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και ο Ντενί Βιλνέβ δηλώνει έτοιμος για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του. 

Το «Dune», βασισμένο στην Βίβλο της επιστημονικής φαντασίας, συγκεντρώνει ένα γοητευτικό, διαστρικό καστ νέων ταλέντων και ερμηνευτών κύρους (από τον Τιμοτέ Σαλαμέ και την Ζεντάγια ως τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ και την Σαρλότ Ράμπλινγκ), συλλαμβάνει το σύνθετο οικοσύστημα του Χέρμπερτ στην ολιστική σκηνογραφία του Πατρίς Βερμέτ, διερευνά τις φιλοσοφικές, οικολογικές προεκτάσεις του μυθιστορήματος μέσα από το σενάριο του βετεράνου Έρικ Ροθ, επιτρέπει στον Χανς Ζίμερ να ενορχηστρώσει μία αλλόκοσμη μουσική συμφωνία και - πάνω απ’ όλα - υπόσχεται ένα θεαματικό ταξίδι ως το πλέον αναμενόμενο κινηματογραφικό «μπαχαρικό» της χρονιάς. Πάνος Γκένας

 

Έγραψαν για το «Dune»: 

«Συγκλονιστικό, απόλυτα πειστικό, απλά μεγαλοφυές.» - Robert A. Heinlein 

«Δε γνωρίζω τίποτα που θα μπορούσε επάξια να συγκριθεί μαζί του πέρα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.» - Arthur C. Clarke 

«Το Dune είναι για την επιστημονική φαντασία ό,τι και Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών για τη λογοτεχνία fantasy.» - Library Journal 

«Το Dune είναι πιθανότατα ακόμη πιο επίκαιρο τώρα απ’ ό,τι ήταν όταν πρωτοκυκλοφόρησε.» - The New Yorker 

«Το σύμπαν που δημιούργησε ο Frank Herbert είναι περίτεχνα δομημένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.»  - Amazon.com 

«Ένα μνημειώδες έργο επιστημονικής φαντασίας.»  - Chicago Tribune 

«Ένας μεγαλειώδης, φανταστικός κόσμος.» - Ελευθεροτυπία 

Φρανκ Χέρμπερτ

O Frank Patrick Herbert γεννήθηκε το 1920 στην Tακόμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον, όπου και έζησε με τη σύζυγο και τους δύο γιους του. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος. 

H συγγραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1963, όταν το περιοδικό Analog δημοσίευσε σε συνέχειες το «Dune», που γνώρισε ευρύτατη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και απέσπασε τα μεγαλύτερα βραβεία του χώρου, Hugo και Nebula. Tο «Dune» ακολουθήθηκε από πέντε συνέχειες και μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. 

Μεταξύ των έργων του Frank Herbert συγκαταλέγονται τα «Hellstrom’s Hive», «The Dosadi Experiment», «The Godmakers», «The Dragon in the Sea» κ.ά. Κεντρικό άξονα της θεματολογίας του αποτελούν η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η οικολογία και τα κοινωνικά συστήματα. 

O Frank Herbert πέθανε το 1986, αφήνοντας πίσω του εκτενείς σημειώσεις για τον κόσμο του Dune. Βασισμένοι σε αυτές, ο γιος του συγγραφέα, Brian Herbert, και ο γνωστός συγγραφέας Kevin J. Anderson επιδόθηκαν στη συγγραφή νέων σειρών που εστιάζουν σε κεντρικά πρόσωπα και κομβικά γεγονότα του λογοτεχνικού σύμπαντος που δημιούργησε ο Frank Herbert, ρίχνοντας φως σε πολλές άγνωστες πτυχές του κορυφαίου έπους επιστημονικής φαντασίας. 

Μάθετε περισσότερα για το σύμπαν του Dune στο www.dune.gr

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Anubis κάνουν δώρο σε δυο τυχερ@ς το «Dune» με το συλλεκτικό κινηματογραφικό εξώφυλλο και σε έναν/μία τυχερ@ τα βιβλία «Dune» και «Ο Μεσσίας του Dune» (νέα έκδοση), που θα αποτελέσουν την βάση της τριλογίας του Ντενί Βιλνέβ. Για να συμμετέχετε στον Διαγωνισμό, αφήστε σχόλιο στο post της επίσημης σελίδας του cinemagazine.gr στο facebook και... ραντεβού στον Αρράκις!