ΚΑΝΝΕΣ 2007 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες ’07: Στιγμιότυπα της 7ης μέρας

Κάννες ’07: 8η Μέρα

2007-05-23 08:45:25

Κάννες ’07: Στιγμιότυπα της 7ης μέρας




Μπορεί οι κριτικοί να μην κατασταλάξουν ποτέ ως προς την δυνατότερη στιγμή ενός φεστιβάλ (πόσο μάλλον των φετινών Καννών), αλλά για τις ορδές των κυνηγών celebrities που έχουν στρατοπεδεύσει στην Κρουαζέτ το θέμα δεν χωράει καν συζήτηση.

Aποστολή: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λουκάς Κατσίκας, Μανώλης Κρανάκης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Πόλυ Λυκούργου, Λήδα Γαλανού, Κωνσταντίνος Σαμαράς

*  Μπορεί οι κριτικοί να μην κατασταλάξουν ποτέ ως προς την δυνατότερη στιγμή ενός φεστιβάλ (πόσο μάλλον των φετινών Καννών), αλλά για τις ορδές των κυνηγών celebrities που έχουν στρατοπεδεύσει στην Κρουαζέτ το θέμα δεν χωράει καν συζήτηση: η επίσημη προβολή του «A Mighty Heart» την Δευτέρα το βράδυ ήταν όλα τα λεφτά. Τα κοριτσάκια να τσιρίζουν «Μπραντ, Μπραντ» εννοώντας ξέρετε ποιον, ο αντρικός πληθυσμός να χαζεύει την Αντζελίνα Τζολί με το στόμα ανοιχτό, οι παπαράτσι (ή οι wannabe παπαράτσι) να κρέμονται σαν τσαμπιά από τα δέντρα. Με το ζεύγος «Μπραντζελίνα» να τραβάει τα βλέμματα όπως το μέλι τις αρκούδες, άντε να διακρίνεις τον σκηνοθέτη της ταινίας Μάικλ Γουιντερμπότομ.

*  Μερικά τετράγωνα παραπέρα, πάντως, οι Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί είχαν έναν «μικρό» αλλά υπολογίσιμο αντίπαλο στο θέμα της υστερίας των φαν: Τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, που παρουσίαζε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τίτλο «Deficit» στο πλαίσιο της Εβδομάδας της Κριτικής. Οι κατά κύριο λόγο γυναικείες φωνές έξω από την αίθουσα επαναλάμβαναν το όνομα του ηθοποιού εναλλάξ με την ιαχή «Μέχικο, Μέχικο», και πράγματι στην εκδήλωση προς τιμήν του Μπερνάλ είχε μαζευτεί όλη η εθνική του Μεξικού. Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Αλφόνσο Κουαρόν και Ντιέγκο Λούνα (ο συμπρωταγωνιστής του Μπερνάλ στο «Θέλω Και Τη Μαμά σου») αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις στα ισπανικά. Το κυρίως πιάτο, το 70λεπτο φιλμάκι δωματίου του Μπερνάλ γύρω από τα συνειδησιακά προβλήματα ενός νεαρού αστού, προκάλεσε ανάμικτα αλλά όχι ακραία συναισθήματα.

*  Το κερασάκι στην τούρτα των Καννών δεν είναι άλλο από τις συμφωνίες και τις ανακοινώσεις επερχόμενων ταινιών. Εκεί μπορείς να μάθεις, για παράδειγμα, ότι ο Χάνεκε ετοιμάζει βαρυσήμαντη επιστροφή σε ευρωπαϊκά (γερμανικα, πιο συγκεκριμένα) εδάφη μετά το αμερικανικό ριμέικ των «Παράξενων Παιχνιδιών». Μεγαλύτερη πλάκα έχει όμως να διαβάζεις ότι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Lordi (ναι, τα τέρατα της περσινής Γιουροβίζιον) ετοιμάζουν αγγλόφωνο θρίλερ με δικό τους τραγούδι να ακούγεται μόνο στους τίτλους τέλους, ή ότι ο Ζαν Κλον Βαν Νταμ ετοιμάζει την πρώτη του γαλλόφωνη ταινία με τίτλο (απολαύστε) «Van Dammage». Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, το σόου των Καννών έχει χώρο για όλους ανεξαιρέτως.

Κ.Σ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ