ΚΑΝΝΕΣ 2008 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες ’08: Στιγμιότυπα της 2ης μέρας

2008-05-16 12:18:21

Φορώντας περίπου 3 μέτρα πράσινου υφάσματος για να καλύψει την πληθωρική κοιλιά της, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ περπατάνε αργά και προσεκτικά πάνω στο κόκκινο χαλί, που έχει στηθεί για την πρε




Μπορεί το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Είναι Σκληρό Να Λατρεύεσαι Από Βλάκες», σχετικά με τη δίωξη των γελοιογράφων του Μωάμεθ, να μην έχει ακόμη προβληθεί στο επίσημο πρόγραμμα αλλά τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη δρακόντεια.

Aποστολή: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λουκάς Κατσίκας, Μανώλης Κρανάκης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Πόλυ Λυκούργου, Λήδα Γαλανού, Φαίδρα Βόκαλη

*  Μπορεί το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Είναι Σκληρό Να Λατρεύεσαι Από Βλάκες», σχετικά με τη δίωξη των γελοιογράφων του Μωάμεθ, να μην έχει ακόμη προβληθεί στο επίσημο πρόγραμμα αλλά τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη δρακόντεια. Δευτέρα απόγευμα κι ενώ ήδη πραγματοποιούνταν οι καθιερωμένες avant-premiere για τους αγοραστές, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε μια προβολή έκπληξη για τις 22.30 το ίδιο βράδυ. Επρόκειτο φυσικά για το εν λόγω ντοκιμαντέρ και η ομάδα του Φεστιβάλ είχε ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή διακριτικότητα. Περιμένουμε λοιπόν τις αντιδράσεις και μετά την επίσημη προβολή του, το Σάββατο.

*  Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, η γνωστή μας από το «Περσέπολις», Μαρζάν Σατραπί, ζήτησε την άδεια από τους παρευρισκόμενους συν-κριτές και δημοσιογράφους να καπνίσει. «Συντρέχουν ιατρικοί λόγοι», δήλωσε, και το παράδειγμά της έσπευσαν να μιμηθούν ο -μανιώδης καπνιστής- Σον Πεν και η Γαλλίδα ηθοποιός Ζαν Μπαλιμπάρ. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Μαρζάν!

Αριθμο-Κάννες

500.000 Ευρώ ξοδεύει κατά μέσο όρο το Φεστιβάλ για την ενοικίαση μιας πλαζ (στην τιμή περιλαμβάνονται προσωπικό, διακόσμηση και τεχνικές κατασκευές).

5.200 τ.μ. είναι η βίλλα του Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft, όπου μένουν ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Γαλλο-ελληνικός Οδηγός Επιβίωσης Στις Κάννες

Οι ατάκες που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε τις δύσκολες ημέρες (και νύχτες) του Φεστιβάλ των Καννών.

J’adore votre travail! - Λατρεύω τις ταινίες σας!

Qui portez vous? - Ποιον φοράτε;

Je me souviens pas avoir dit ça à la soirée. - Δε θυμάμαι να το είπα αυτό χτες το βράδυ

L’ascenseur est par ici, Mr. Del Toro. - Το ασανσέρ είναι από εδώ κύριε Ντελ Τόρο

Ton yacht fait combien de mètres ? - Πόσα μέτρα είναι το γιοτ σας;

Mais bien sûr je suis sur la liste ! - Μα φυσικά και είμαι στη λίστα!

Φ.Β.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ